MEDIA. En video har börjat cirkulera på nätet där Jake Tapper från den judiska nyhetskanalen CNN gör allt för att rädda ansiktet på sig själv och sin arbetsgivare efter den enorma trollningen av ”Alt-right”-sympatisörer på ett Internetforum.

Tidigare i veckan kunde Nordfront avslöja att i princip hela det västerländska etablissemanget, inklusive amerikansk underrättelsetjänst, trollats av en fejkad underrättelserapport om Ryssland och USA:s blivande president Donald Trump.

Den amerikanska och judiskägda nyhetskanalen Cable News Network (CNN) var bland de första och mest ivriga när det kom till att blåsa upp den fejkade nyheten om Rysslands påstådda hållhake på Trump.

Efter att det hela avslöjats som bluff har västmedia i vanlig ordning inte riktigt kunnat erkänna sitt misstag. Istället försöker man rädda ansiktet genom efterhandskonstruktioner om att man minsann alltid hävdat att rapportens påståenden var obekräftade parallellt med att man kommer med konstiga resonemang som ska leda till slutsatsen att rapporten trots allt kanske är äkta.

En av påståendena i den fejkade rapporten var att Trumps advokat Michael Cohen vid ett givet datum skulle ha besökt Tjeckiens huvudstad Prag för att träffa representanter för rysk underrättelsetjänst. Vid en snabb kontroll visade det sig dock att Cohen befann sig i Los Angeles vid det angivna datumet och dessutom aldrig ens varit i Prag, varken före eller efter.

I en video som börjat cirkulera på sociala medier kan man se ett av de lustigare försöken från massmedias sida att rätta ansiktet. CNN:s Jake Tapper gör i den ett tappert försök att bortförklara detta med Michael Cohen med att det handlar om ”en annan Michael Cohen” som ska ha träffat rysk underrättelsetjänst i Prag för Trumps räkning. Denne Michael Cohen ska dessutom vara född samma år som Trumps advokat. Vidare menar han att den ursprunglige Cohens alibi för det angivna datumet bekräftar hans konspirationsteori om dubbla Cohens.

Se klippet där Tapper diskuterar Michael Cohen nedan:


  • Publicerad:
    2017-01-13 08:30