USA Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj har fyllt sina och sina närmaste mäns fickor med minst 400 miljoner dollar av det ekonomiska stöd som USA gett landet. Detta skriver Seymour Hersh i ett nytt avslöjande.

Redan under förra året deklarerade Ukrainas judiske president Volodomyr Zelenskyj att han ”utrotat all korruption” i landet. Trots detta har anklagelserna mot Kiev-regimens pengatvätt av bistånd och annan korruption fortsatt hagla.

Nu skriver Seymour Hersh, som nyligen avslöjade hur Nord Stream sprängdes, i artikeln ”Trading with the enemy” [”Att handla med fienden”. reds. anm.] att minst 400 miljoner dollar av det amerikanska biståndet till Ukraina har försvunnit i Zelenskyjs och hans närmaste mäns fickor.

Hersh citerar återigen källor inom den amerikanska spionorganisationen CIA, som ska vara väl medvetna om var pengarna tar vägen. Dollars som egentligen skulle gå till bränsle till de ukrainska soldaternas fordon har istället investerats i lyxbilar från bland annat Mercedes och Porsche till Zelenskyj och andra ukrainska bossar i Kiev.

Amerikanska skattebetalare har fått betala för att Kiev ska kunna köpa in dyr diesel från en hamn i Pakistan. Det har kostat uppemot 400 dollar per gallon , vilket motsvarar 3,78 liter. Men istället ska Zelenskyj ha köpt billigt bränsle direkt från Ryssland och levt gott på överskottet.

En uppskattning av analytiker från Central Intelligence Agency (CIA) bestämmer de förskingrade medlen till minst 400 miljoner dollar förra året, En annan expert jämförde nivån av korruption i Kiev som närmande sig den i det afghanska kriget”, skriver Seymour Hersch, som tillägger att det är Rysslands president Vladimir Putin och ryska oligarker som de amerikanska skattepengarna hamnar hos.

Enligt Hersh har Zelenskyjs ministrar ”bokstavligen tävlat” i att ”sätta upp frontbolag för exportkontrakt för vapen och ammunition med privata vapenhandlare runtom i världen, där samtliga tillhandahåller mutor”. Dessa frontbolag ska finnas i Polen, Tjeckien, runt Persiska viken och i Israel.

”’Jag skulle inte bli förvånad om jag fick höra att det finns andra på platser som Caymanöarna och Panama, och det är många amerikaner inblandade’, berättade en amerikanska expert på internationell handel för mig”, skriver Hersh vidare.

CIA-bossen tvingades resa till Kiev

I januari ansåg CIA-bossen William Burns att svindleriet av de amerikanska biståndet gått så långt att han reste till Kiev för att diskutera saken direkt med Zelenskyj. Som Hersh fått mötet återberättat för sig liknar han det vid ”en maffiafilm från 1950-talet”:

De höga generalerna och regeringsföreträdarna i Kiev var arga på vad de såg som Zelenskyjs girighet, så Burns sa åt den ukrainska presidenten därför att ’han roffade åt sig en större andel av de skimmade pengarna än vad som gick till generalerna’.

Burns gav också Zelenskyj en lista på 35 generaler och höga tjänstemän och politiker vars korruption var känd av CIA och andra inom den amerikanska regeringen. Zelenskyj svarade på de amerikanska påtryckningarna tio dagar senare genom att offentligt avskeda tio av de mest skrytsamma personerna på listan men gjorde inte mycket annat. ’De tio han gjorde sig av med skröt vitt och brett om pengarna de hade – medan de körde runt i Kiev i sina nya Mercedes-bilar’ berättade underrättelseofficeren för mig.”

Spricka mellan Bidens regering och CIA

Att det finns splittringar och osäkerhet i Washington kring kriget i Ukraina och hur planen för global dominans ska fortsätta är något som Nordfront redan tidigare rapporterat om. De nyligen läckta Pentagondokumenten bekräftar också att det finns en allt starkare falang som inte längre tror att militär seger i Ukraina är möjlig.

Enligt Seymour Hersh har det dessutom uppstått en spricka mellan CIA och Bidens administration efter Nord Stream-attentatet. Inom CIA ser man det som kulmen på Biden-regimens inkompetenta hantering av konflikten med Ryssland.