RYSSLAND Wagnergruppen, som vanligtvis strider för Rysslands räkning i Ukraina, har nu vänt sig mot Ryssland och intagit ryska städer, inklusive militärhögkvarteret i Rostov-na-Donu. Gruppens ledare, Jevgenij Prigozjin, hotar att marschera mot Moskva om försvarsministern och generalstabschefen inte överlämnar sig till honom.

Wagnergruppen strider vanligtvis för Rysslands räkning i Ukraina, men har nu vänt sig mot Ryssland och intagit ryska städer. Bland annat har man intagit militärhögkvarteret i Rostov-na-Donu där man har sin kommandocentral för kriget i Ukraina.

Wagnergruppens judiske ledare Jevgenij Prigozjin säger att man kommer marschera mot Moskva. Man kommer fortsätta sin marsch om inte försvarsminister Sergej Sjojgu och generalstabschefen Valerij Gerasimov överlämnar sig till honom för att ställas inför rätta.

Tidigare har ledningen för det privata militärföretaget Wagnergruppen ställt ultimatum till den ryska militärledningen, något man nu verkar ha gått vidare med.

Putin: Som en dolk i ryggen

Putin höll ett Tv-sänt tal under lördagen där han attackerade Prigozjin, utan att nämna honom vid namn och sade att en utredning om förräderi har inletts mot Wagner-chefen.

Han vände sig i sitt tal till ryska soldater som deltar i upprorsförsöket och uppmanade dem ”att göra rätt val och sluta med kriminella handlingar”.

Presidenten menar att kuppförsöket är ”en dolk i ryggen på vårt land och vår nation”.