TJECKIEN Uppskattningsvis 70 000 personer protesterade mot den tjeckiska regeringens hantering av energifrågan i helgen. Demonstranterna var också enade i sitt motstånd mot globalistorganisationerna EU och Nato.

Bilder från lördagens demonstration.

Under lördagen samlades uppskattningsvis 70 000 personer i den tjeckiska huvudstaden Prag för att protestera mot regeringens hantering av energikrisen, rapporterar Reuters.

Enligt Reuters beskrivning bestod det av alltifrån ”högerextremister och andra marginella grupper” till kommunister, som enats i sitt motstånd mot globalistorganisationen EU och krigsalliansen Nato.

Demonstranterna som samlades på Wencelas-torget i huvudstadens centrala delar krävde att Tjeckien ska vara militärt neutralt och säkra kontrakt med gasleverantörer, oavsett vilket land de opererar från.

— Målet med vår demonstration är att kräva förändring, framförallt i problemen med energipriser, specifikt elektricitet och gas vilket kommer att förstöra vår ekonomi till hösten, kommenterade eventets medorganisatör Jiri Havel till sajten iDNES.cz.

Tjeckiens premiärminister Petr Fiala attackerade demonstranterna i tjeckisk media och hävdade att de inte har ”Tjeckiens bästa” som mål.

— Protesterna på Wencelas-torget sammankallades av krafter som är pro-ryska och nära kopplade till extrema åsikter som är emot den tjeckiska republikens intressen, sa Fiala till CTK News.