SVERIGE. Expo har den senaste tiden ägnat sig åt tiggarnas situation i Sverige. Efter att ha spionerat på olika forum som säger sig vilja förbjuda tiggeri har Expo sammanställt ungefär hur många personer som utgör hotet mot tiggarna. 

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Några individer ur EXPO:s verksamhet (fr. vänster): Robert Aschberg, Mona Sahlin, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson.

Den svenskfientliga organisationen Expo är tillbaka med nya åsiktsregistreringar, denna gång är det tiggarna man lägger fokus på. Genom att studera olika forum som vill förbjuda tiggeri har Expo kommit fram till att cirka 10 000 är medlemmar i olika forum som handlar om tiggeriförbud. Siffran är dock inte exakt då samma person kan vara medlem i flera forum samtidigt.

Totalt räknar Expo även ihop att tiggarna har utsatts för totalt 76 attacker under de senaste 18 månaderna. Det ska röra sig om 23 misshandelsfall, 12 mordbränder och 27 fall av trakasserier.

— Vi är oroade över att vi har människor i Sverige som systematiskt utsätts för övergrepp och attacker, och över att det finns en till synes växande opinion som är väldigt hetsig mot de här människorna, säger Anders Dalso, redaktör på Expo.

Huruvida människor i dessa forum kommer att få besök av Expo:iten tillika ”trolljägaren” Robert Aschberg återstår att se.

Källa:
Våld, hot och 10 000 näthatare, en tiggares vardag


  • Publicerad:
    2015-06-24 23:10