LÖGNPRESSEN I vanlig ordning har SD utsatts för en omfattande medial attack i samband med ett val. Men i ett tal till nationen slår Jimmie Åkesson tillbaka mot Kalla faktas granskning om påstådda trollfabriker.

Nordfront har tidigare skrivit om hur TV4:s Kalla fakta ”wallraffat” Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning i syfte att avslöja partiets påstådda trollfabriker.

Nu har andra delen av Kalla faktas granskning släppts och i den påstår man bland annat att det är ”desiformation” att påstå att Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson (S) vill förstöra Sverige. Enligt TV4 beror detta på att det är en ”åsikt” och dessutom ”inte sant”.

Men SD:s partiledare Jimmie Åkesson har på tisdagen publicerat ett tal till nationen där han går till hårt angrepp mot de mediala attackerna mot hans parti. Han nämner specifikt Kalla faktas så kallade granskning som en ”gigantisk påverkanskampanj” mot SD.

— Varför intervjuas en skådespelare, utklädd till så kallad ”anonym källa”, iklädd rånarluva i ett skumt parkeringshus? Varför fotograferas fullt offentliga personer i smyg när de kommer ut genom porten till sin arbetsplats, som om de vore föremål för polisens spaning?, frågar sig Åkesson och fortsätter:

— Ritningen över SD:s lokaler á la Jönssonligan. Det direkt tramsiga pratet om den smygfilmande reporterns nödtelefon. Den dramatiska musiken. Detta är faktiskt bland det mest bisarra jag någonsin har upplevt, och då har jag ändå varit med om en hel del under de år jag varit politiskt aktiv.

Att SD arbetar med sociala medier är heller inget konstigt enligt Åkesson utan helt normalt opinionsbildande verksamhet. Det enda som står ut med SD är att man gör det bättre än de andra riksdagspartierna, menar partiledaren.

— Det är inget konstigt med att ett politiskt parti vill ha spridning för sina åsikter på internet. Och vi råkar vara förbannat bra på det, i särklass bäst i Sverige. Och jag förstår att det irriterar både de gamla maktpartierna och de traditionella redaktionerna som tidigare haft ensamrätt på att förmedla verkligheten genom sitt vänsterliberala filter, säger Jimmie Åkesson.

Han avfärdar också att den politiska satir som TV4 kallar för ”desinformation” skulle vara problematiskt. Enligt Åkesson förstår de flesta normala människor skillnaden mellan fakta och satir.

— Satir och desinformation är två helt olika saker. Satir är en uppenbart överdriven tolkning av saker, alltså humor. Desinformation är att systematiskt och på ett förment seriöst sätt sprida uppgifter som man vet är osanna. Punkt, säger Åkesson.

Avslutningsvis säger Åkesson att det är samma ”vänsterliberala maktsyndikat” som nu attackerar SD med ”rena sovjetmetoder” som har förstört Sverige och ”förvandlat ett av världens tryggaste och rikaste länder till det kaos som våra barn nu tvingas växa upp”.

—  Det är ni som är skyldiga till det. Och hur mycket ni än försöker dölja det genom avledande förljugen aktivism så kommer vi inte att glömma vad ni har gjort med vårt land. Och vi kommer inte att sluta berätta om den enorma skada som ni har orsakat, säger partiledaren.