BROTT. Nordfront har tidigare uppmärksammat mördaren Jennie Olsson, som i början av februari åtalades för mordet på en arbetskollega. Nu döms attackflatan till 18 års fängelse för mordet.

Jennie Olsson. Skärmbild: Instagram.

Jennie Olsson (19780405-5502) åtalades i början av februari för att ha mördat sin arbetskollega, i syfte att kunna stjäla pengar från sin handikappade kusin.

Nordfront har tidigare skrivit en längre artikel om fallet.

Vänersborgs tingsrätt dömer Olsson till 18 års fängelse för mord, framkallande av fara för annan, grov stöld och två fall av bedrägeri. Hon ska också betala 293 613 kronor i skadestånd till anhöriga.

Tingsrätten har kunnat styrka att Olsson använt en kniv eller liknande föremål för att döda sin arbetskollega med minst 8 stick eller hugg. Mannen lämnades sedan att förblöda i lägenheten.

Olsson har suttit häktad sedan gripandet kort efter mordet, och hävdar fortfarande att två män utförde mordet och att de sedan tvingade henne att ta ut sin kusins pengar ur en bankomat.

Mördaren var politiskt engagerad i socialdemokraterna, och var ersättare i barn och utbildningsnämnden i kommunen. Hon har också varit fackligt engagerad. Antirasismen, feminism, HBTQ och fotboll är något som hon ofta för fram på sina sociala medier.


  • Publicerad:
    2021-03-06 12:00