BROTT De uppgifter Nordfront gick ut med förra veckan om en pedofil i Avesta har delvis bekräftats då den utpekade mannen begärts häktad.

Förra veckan rapporterade Nordfront om uppgifter som kommit in om att en 35-årig man gripits misstänkt för pedofilbrott.

Nordfronts källa kunde även berätta om att mannen konfronterats av engagerade lokalbor, erkänt det han anklagats för, för att sedan ta till flykten. Därefter ska en jakt på mannen ha följt, där polisen hann före lokalbor som också letade efter honom. Detta är dock fortfarande uppgifter som inte bekräftats helt och som inte är förstahandsuppgifter.

Vad som däremot är bekräftat är att just den man som pekades ut av källan greps under förra veckan. Han har också begärts häktad vid Falu tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp mot barn. Enligt Nordfronts källa ska offret ha varit en flicka i 10-årsåldern.

Enligt häktningsframställan anhölls mannen i sin frånvaro under natten mot tisdagen förra veckan, för att sedan gripas på kvällen. De sexuella övergreppen ska ha ägt rum på mannens egna adress under en period på två och en halv månad.

Nordfront följer utvecklingen i fallet och väntar nu på ytterligare handlingar och uppgifter i fallet, exempelvis för att få reda på om mannen sedan blev häktad och för att kunna berätta mer om jakten på den utpekade pedofilen.