SVERIGE. De senaste månaderna har bloggerskan Isabella ”Blondinbella” Löwengrip fällt flera politiskt inkorrekta uttalanden. Hon har bland annat ratat hen-debatten och kritiserat gymnasieskolan Södra Latins ”tredje omklädningsrum”. I onsdags bemötte Isabella Löwengrip i ett blogginlägg vad hon kallar ”rabiesfeminister”.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip.

Löwengrip inleder sitt blogginlägg genom att förklara att hon ”står på tjejernas sida”. Men, fortsätter hon, ”hur man når dit, vad man ska göra. Där skiljer sig mina åsikter och idéer från de så kallade feminister, eller snarare rabiesfeminister”.

Blondinbella fortsätter sitt inlägg genom att angripa feministernas ständiga prat om ”patriarkala maktstrukturer”: ”Jag har verkligen funderat över dessa strukturer som dessa rabiesfeminister pratar om. Dom här normerna i samhället som gör att vi kvinnor skulle vara underlägsna. Min bild, likaså min vänners bilder samt dom personer jag pratar med om det här, vi kvinnor känner inte alls igen oss.”

Något senare övergår hon till att angripa hela den feministiska rörelsen: ”Feminismen från början tyckte jag höjde rätten att vara kvinna, men idag ska det istället könsneutraliseras. För mig är att vara kvinna just kvinnlighet. Mitt sätt att älska att vara kvinna är idag oerhört provocerade. Att hävda att man vill vara kvinnlig i sin relation till man, att vara vacker, sensuell, mjuk. Är något som man får ställas till svars för. Jag är inte kränkt eller hjärntvättad av det patriarkala. Jag vill bara vara kvinnlig för att det är en stor del av min identitet. Och jag älskar det.”

Källa:
Blondinbella: ”Ännu en text”


  • Publicerad:
    2013-06-09 19:39