JÖNKÖPING Nu är det slut på Bokcafét som drivits av vänsterextremister i Kulturhuset.

bokcafe2Under flera år har Bokcafét, vilken har kända kopplingar till Afa och andra vänsterextremister, varit under diskussion bland kommunpolitiska företrädare i Jönköping. Diskussionerna har både handlat om verksamheten som sådan och varför Bokcafét ska finansieras av kommunen. Kommunpolitikern Mats Green har lovat att avhysa de vänsterextrema hyresgästerna. Redan år 2004 uppmärksammades Bokcafét i media när de sålde rånarluvor och slangbellor. Nu har det till slut blivit stopp på verksamheten. Mats Green säger i Jönköpingsposten:

– Ska en verksamhet som Bokcafét, som sprider ett hatbudskap som till exempel ”Burn Israel Burn” subventioneras med skattepengar?

Enligt Jönköpingsposten kommer inte Bokcafét erbjudas någon annan lokal av kommunen. När tidningen frågar om avhysningen kan leda till en husockupation svarar Mats Green att han förutsätter att vänsterextremisterna visar respekt för demokratiskt fattade beslut. Om de vänsterextrema respekterar beslutet återstår att se. Att de är förbannade framgår i ett pressmeddelande från Bokcafét där det står att Mats Green och kommunalrådet Anna Mårtensson är ”jävla lögnare”.

Daniel Bergman vittnar om souvenirer från "nazzar" på bokcafét.

Daniel Bergman har bevittnat souvenirer från ”nazzar” på Bokcafét.

Jag själv besökte Bokcafét första gången 2001 när jag var sexton år. Då kunde jag se att de hade så kallade souvenirer på väggarna från ”nazzar” de hade ”spöat”. Claes Gerleman, som är en välkänd afait i Jönköping, visade mig tröjor, en känga, smycken och så vidare som han skröt om att de hade roffat åt sig. Det handlar alltså inte om några oskyldiga duvungar, den saken är helt klar.

Jag gissar att det inte blir lika roligt att vara vänsterextremist längre i Jönköping när Bokcafét försvinner. Nu är inte allt gratis som tidigare. Känn på kylan era bortskämda skitungar!

Av: Daniel Bergman


  • Publicerad:
    2013-04-10 00:02