INRIKES. I en krönika i den judiskägda tidningen Expressen skriver den judiska feministen Cissi Wallin om hur män förstör upplevelsen för kvinnor på badhus. Därför instämmer hon i kravet från Sveriges muslimska minoritet om separata badtider för män och kvinnor på kommunala badhus.

Cissi Wallin. Foto: Anders Henriksson CC-BY 2.0).

Judinnan Cissi Wallin, som startade #metoo-rörelsen i Sverige, har nyligen anställts som krönikör av Bonniertidningen Expressen. Detta trots att hon i december dömdes för grovt förtal efter att ha utpekat den tidigare Aftonbladet-höjdaren Fredrik Virtanen som våldtäktsman.

Wallin har sedan tidigare profilerat sig i den svenska debatten som extremfeminist, bland annat genom att kräva att man aldrig ska ifrågasätta kvinnor som påstår sig ha blivit utsatta för sexuella övergrepp. Inför hennes anställning på Expressen lovade hon också att fortsätta på det spåret:

— Det blir ärligt, okonstlat och också som många väntar sig – provokativt emellanåt. Jag är väl mer som en trippel espresso än en svag latte, sa Wallin i en kommentar när hon just inlett sin anställning.

— Jag brinner för rättvisa, jämställdhet, yttrandefrihet och att kvinnor i allmänhet ska sluta behandlas som andra klassens medborgare.

I hennes senaste krönika på Expressen kräver hon också separata badtider på kommunala badhus för män och kvinnor. Bakgrunden är att hon själv nyligen besökte ett badhus där hon upplevde att män i alla åldrar förstörde upplevelsen för henne och andra kvinnor.

Wallin skriver:

På solstol efter solstol låg pojkar och män bresandes och brölandes, medan deras chipssmulor och tåbira möttes i en sörja på klinkergolvet. Jag hann inte ta många steg innan jag hörde en upprörd kvinnoröst, för bakom mig höll några tonårskillar på att daska jämnåriga tjejer i rumpan med snurrade handdukar. Men det lilla spexet överröstades snabbt av ett ännu högre ljud – av en fotbollsmatch. En medelålders man i knallgula badshorts hade misstagit badhuset för en sportbar, eller snarare: skapat en egen sportbar bestående sin laptop med något derby på maxvolym.

Hon fortsätter att beskriva hur hon inte ens kunde motionssimma på grund av tre män som ”envisades med att simma någon egensnickrad variant av ryggsim, en flaxande rytmik som skickade mindre tsunamivågor över bassängen”. Inte ens i badhusets jacuzzi fick Wallin någon ro, eftersom där fanns ”Jockes svensexa”, som enligt Wallin bestod av en grupp berusade unga män.

Av någon anledning tycks Wallin dock inte ha stött på ”ensamkommande barn”, som aggressivt försöker söka sexuell kontakt med både flickor och pojkar – ett problem som dock många andra har vittnat om under badhusbesök i Sverige under de senaste åren.

Wallin återupprepar dock kravet som tidigare hörts från muslimer i Sverige, att de kommunala badhusen bör erbjuda separata badtider för män och kvinnor. I annat fall hotar judinnan med att begå ”hatbrott” mot män:

Numer drömmer jag om mansfria badmiljöer där man kan simma, bubbla och ladda batterierna utan stök, odör och bröl. Ett litet paradis där man visar basal hänsyn, duschar innan man kliver ner i bassängen och inte blandar ihop badhus med Finlandsfärja.

Könsseparata badtider är ingen ”farlig segregering”, det är en ren nödvändighet för att kvinnor inte ska börja begå impulsiva hatbrott mot män i grälla badshorts.

Källor:
Cissi Wallin ny kolumnist i Expressen: ”En vinstlott”
Det kommunala badhuset – ett vuxendagis för män


  • Publicerad:
    2020-02-22 17:20