SIONISM. Donald Trump befinner sig för tillfället på sin första utlandsresa sedan han tillträdde som USA:s president och under måndagen var det dags för ett besök i Israel.

Under dagen besökte Donald Trump Israel och passade även på att bli historisk genom att som första sittande president besöka Klagomuren i Jerusalem. Iklädd kippa gick Trump allvarsamt fram till judarnas heliga plats och vidrörde den. Även Trumps hustru Melania Trump fanns på plats och gick fram till den lilla delen av muren där kvinnor får vistas.

Med på resan fanns även Trumps dotter Ivanka Trump och hennes judiske make Jared Kushner, som också befann sig vid muren.

Vi älskar Israel och vi respekterar Israel, sade presidenten strax efter att Air Force One hade landat på Ben Gurion flygplatsen utanför Tel Aviv.

Trump har tidigare uttryckt sin kärlek till skurkstaten Israel vid upprepade tillfällen och har även framhävt sig själv som en av de minst antisemitiska personerna som skådats samt hållit tårdrypande tal kring den så kallade Förintelsen.

Under den gångna helgen besökte Trump Israels förbundsförvant Saudiarabien där han bland annat hade som avsikt att ”försöka skapa starkare band med den islamiska världen i kampen mot terrorism”.

Under sitt besök i Saudiarabien passade Trump även på att peka ut Iran som det stora hotet mot regionen. Trump uppmanade även ett 50-tal muslimska ledare att ”driva ut terroristerna” ur sina länder. Men han riktade ingen kritik mot Saudiarabien som har varit med och finansierat terrorsekten Islamiska staten.

— Det är en regering ansvarig för så mycket instabilitet i regionen. Från Libanon, till Irak, till Jemen. Iran finansierar vapen och tränar terrorister som sprider förstörelse och kaos i hela regionen. I decennier har Iran eldat på religiösa konflikter med terror, påstod Trump.

Under besöket skrev Trump även under flera handelsavtal med Saudiarabien värda hundratals miljarder dollar, bland annat ett vapenavtal för 110 miljarder dollar.

Intervju med Julian Assange om Saudiarabiens kopplingar till IS: 

Källor:
Her blir Donald Trump historisk
Irans svar till Donald Trump: Du mjölkar en diktatur på pengar


  • Publicerad:
    2017-05-22 20:30