SVERIGE. Efter fredagens terrorattentat i Stockholm där minst fyra personer avled och elva personer skadades, har en 11-årig flicka försvunnit.

Det var under fredagen som en 11-årig flicka var på väg hem från skolan och klev av en buss på Sergels torg i samma stund som den uzbekiske terroristen körde den kapade lastbilen på Drottninggatan, vilket resulterade i att minst fyra personer avled och femton personer skadades.

Bara minuter innan terrordådet inträffade pratade den 11-åriga flickan med sin mamma och de bestämde att de skulle mötas i tunnelbanan men flickan kom aldrig och nu är hon försvunnen.

— Det är ingen som vet någonting. Hon är bara försvunnen, säger en av flickans släktingar.

Enligt släktingen har polisen varit hemma hos flickans familj för att säkra bevis men polisen vill inte kommentera några uppgifter om ett saknat barn. De säger dock att nödvändiga åtgärder kommer att vidtas om så är fallet.

Familjen hoppas att flickan har gömt sig någonstans och att hon är välbehållen. Hon ska dock aldrig ha försvunnit tidigare.

Uppdatering:

Det är nu bekräftat att den 11-åriga flickan var en av de fyra som dog i terrorattentatet.

— Det började i går eftermiddag att hon var saknad och vi åkte runt på sjukhus och letade. Sen var polisen och tog DNA-prov i hemmet och så fick mamman hem väskan som de hittade på plats. Då förstod vi att det förmodligen var illa, säger en kusin till flickans mamma och fortsätter:

— Beskedet kom mitt på dagen i dag. Det var jättejobbigt att det tog så lång tid. Nu pågår det ett sorgearbete med mamman.

Samtidigt finns uppgifter om att en av de bilder som under gårdagen spreds på en lemlästad kropp ska vara den 11-åriga flickan.

Källa:
11-årig flicka saknas efter terrordådet
Anhöriga: 11-åringen ett av dödsoffren


  • Publicerad:
    2017-04-08 15:40