TERROR. En man som felaktigt utpekats som gärningsmannen vid gårdagens terrordåd i Stockholm visade sig vara en internationellt efterlyst terrorist. Trots detta har han alltså fått stanna i Sverige där han nu bland annat sprider islamistisk propaganda via sin Facebook.

Rustam Akhmedov beklagar sig över att han felaktigt utpekats som skyldig till gårdagens terrordåd i Stockholm. Han är dock en internationellt efterlyst terrorist som öppet visar sympati för våldsamma muslimska organisationer.

Avpixlat lade under fredagen ut en bild på en man som de felaktigt påstod var den gripne gärningsmannen efter gårdagens terrordåd i Stockholm. Annan alternativmedia kopplade sedan bilden till en Akilov Rahmat, ett namn som nämnts som den 39-åring som polisen under fredagskvällen grep i Märsta. Mannen på bilden som publicerades heter egentligen Rustam Akhmedov och kunde tidigare idag via sin Facebook berätta att han inte var i polisens förvar och att han inte varit delaktig i terrordådet och att han därmed blivit felaktigt utpekad. I inlägget låter han också hälsa att han ”vill och kräver vederläggning från varje sida och person som har publicerat sån slags information på sociala medier eller webbsidor!

Rustam Akhmedov får skydd av Sverige, trots att han förespråkar att med våld införa ett globalt kalifat med sharialagar, precis som Islamiska staten.

Nordfront kan dock avslöja att Akhmedov är efterlyst av Ryssland. Detta då han är medlem i den internationella muslimska terroristorganisationen Hizb ut-Tahrir (Frihetspartiet), vilken har samma mål som Islamiska staten (IS) i att bilda ett världsomfattande kalifat med Sharialagar. Hizb ut-Tahrir har också stöttat tjetjenska terrorister, vilka gjort sig kända för flertalet grova terrordåd mot civila i Ryssland samt för att ha använt systematiska kidnappningar för att finansiera sin verksamhet.

2012 utfärdades en arresteringsorder gentemot Akhmedov efter att han i den ryska delrepubliken Tatarstans huvudstad Kazan ska ha kört i en bilkaravan genom staden med islamistiska fanor. Hans kamrater som var med honom greps och dömdes till mellan 3 – 6 års fängelse medan Akhmedov lyckades fly till Sverige. Arresteringsordern gällde förutom att han öppet visat sympati och spridit propaganda för Hizb ut-Tahrir även rekryteringen till och organisering av en terroristorganisation.

På kommentarsfältet i en artikel från 2016 uttrycker de ryska läsarna stor förvåning över att Akhmedov tillåts att bo i Sverige, trots den internationella efterlysningen. Många finner till och med informationen så pass uppseendeväckande att man ifrågasätter sanningshalten i den.

Hans Facebooksida bekräftar även att han är en fanatisk och våldsbejakande muslim. Hans bilder och texter är fulla av islamistiska symboler och tecken och han har där öppet uttryckt stöd till både IS och Hizb ut-Tahrir.


Rustam Akhmedov skickar en hälsning i samband med Ramadan till sina muslimska kamrater i världen.

Även Hizb ut-Tahrir bekräftar att Rustam Akhmedov är efterlyst i Ryssland via ett pressmeddelande:

Hizb ut-Tahrir finns i hela världen och har sin starkaste bas i Europa i Storbritannien. Till Skandinavien tycks gruppen ha etablerat sig via Danmark och man har under de senaste åren börjat att växa sig starka även i Sverige.

Det kan tyckas uppseendeväckande att Sverige tar in rasfrämlingar som Akhmedov och låter dem verka fritt, men faktum är att Hizb ut-Tahrir är en fullt laglig organisation i Sverige. Förutom Svenska Dagbladets Per Gudmundson är det heller ingen inom etablissemanget som ifrågasätter organisationens politiska och militära ambitioner att förslava hela världen.

Etablissemanget anser det alltså vara helt rimligt att muslimska terrorister får söka skydd i Sverige för att slippa att ställas inför rätta i sina hemländer. Samtidigt anser man att de fritt ska få sprida terroristpropaganda och organisera och rekrytera fler människor till sina organisationer samtidigt som rösters hörs om förbud mot exempelvis Nordiska motståndsrörelsen legala och grundlagsskyddade opinionsbildande verksamhet.

På grund av att motstridig information kring gärningsmannens identitet har florerat på nätet, blandat med att källmaterialet delvis har varit på ryska, så publicerade Nordfront inledningsvis felaktiga uppgifter i ärendet. Tack vare en uppmärksam läsare har vi dock åtgärdat felet.

Artikeln är nu uppdaterad med korrekt information och vi ber om ursäkt för misstaget.

Källor:
В Казани будут судить участников исламистского автопробега с флагами «Хизб ут-Тахрир»
Полиция Татарстана обвинила жителя Швеции в пропаганде экстремизма
Hiz ut-Tahir (Wikipedia)
Felaktigt utpekad gärningsman är internationellt efterlyst terrorist


  • Publicerad:
    2017-04-08 22:34