HYCKLERI. ”Komikern” Henrik Schyffert, som tidigare sagt att vi aldrig har haft det bättre i Sverige och att landet aldrig ”varit säkrare” än nu, har efter fredagens terrordåd i Stockholm gått ut offentligt och sagt att han nu är ”livrädd”.

Minns du ditt eget citat Schyffert?

Senast i februari i år deltog den svenske skådespelaren och ”komikern” Henrik Schyffert i SVT:s program Skavlan där han förde fram flera floskler angående situationen i Sverige och fick även tillfälle att göra reklam för sin föreställning som ironiskt nog heter ”Var inte rädda”.

I avsnittet hävdade Schyffert att Sverige aldrig ”varit bättre” än nu och att landet aldrig heller ”varit säkrare” än nu. I avsnittet sa han följande:

Jag får ofta mail från arga sverigedemokrater som tycker att jag är dum. Och då tänkte jag att istället för att kalla dem idioter så ville jag lista ut varför de är så arga. Och då slog det mig då att det är konstigt för vi har aldrig haft det bättre i Sverige än vad vi har det idag. Vi har aldrig varit rikare, vi har aldrig varit mättare, vi har aldrig varit säkrare och då är det konstigt att vi samtidigt är jätterädda.

Schyffert medverkade även i slutet av förra året i TV4 Nyhetsmorgon där han uppmanade svenskar att inte gå på ”populistiska försök att skrämma upp folk”.

— Om man kan skrämma upp folk så kan man få dem att rösta på saker och ting. Tittar man på USA-valet så var det bara baserat på rädsla, sa Schyffert. Vidare sa han:

— Alla vinner på att vi är rädda, förutom vi.

Nu tycks Schyffert dock ha gjort en svängom i sitt resonemang då han efter gårdagens terrordåd i Stockholm, där en rasfrämling lyckades döda minst fyra personer och skada minst femton personer, gått ut offentligt och sagt att han är ”livrädd”. På sin Instagram skriver Schyffert bland annat:

Det känns extremt tungt att skriva det här efter det som drabbat Stockholm idag. Jag är livrädd. Mina tankar går såklart till alla familjer och anhöriga till offren. Jag saknar ord. Det här är så jävla illa.

Det var en timme innan hycklaren Schyffert skulle upp på scenen på Sundsvalls Teater för att genomföra sin föreställning ”Var Inte Rädda” som det började ”smattra i telefonen” och han fick reda på vad som hade hänt hemma i Stockholm.

Vad fan har hänt? Var är mina barn? Är alla ok?”, skriver Schyffert på Instagram.

Bara under 2015 överlämnade Migrationsverket 286 ärenden till Säpo för utredning. Ärendena gäller såna personer där Migrationsverket misstänker att den asylsökande kan ha krigat för IS eller på andra sätt har kopplingar till framförallt islamistisk terrorism.

I och med den enorma massinvasion av främlingar som Sverige mottog förra året kan man med största sannolikhet utgå från att antalet ärenden till Säpo har ökat och att fredagens terrordåd i Stockholm inte heller var det sista.

Så frågan kvarstår till Schyffert: Har Sverige fortfarande aldrig varit bättre och säkrare?

Källor:
Henrik Schyfferts instagram
Schyffert vill inte vara rädd – Nyhetsmorgon (TV4)


  • Publicerad:
    2017-04-08 16:24