INRIKES. Säkerhetspolisen har gått ut med ett pressmeddelande där de säger att en person har anhållits misstänkt för delaktighet i terrordådet som inträffade i Stockholm den 7 april.

Enligt ett pressmeddelande från Säkerhetspolisen (SÄPO) greps och anhölls en man under söndagen misstänkt för någon form av koppling till terrordådet som inträffade i Stockholm den 7 april och där fyra personer avled och flera skadades.

Efter attentatet på Drottninggatan har en mycket stor mängd underrättelsematerial bearbetats. Detta har lett fram till att ytterligare en person nu har kunnat gripas i utredningen”, skriver Säpo.

Exakt vad personen är misstänkt för eller vilken misstankegrad det handlar om har polisen inte velat kommentera. Inte heller har det framkommit några uppgifter om vem personer är.

— Vi kan inte lämna mer information, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

39-årige uzbeken Rakhmat Akilov är den som utförde själva terrorattacken i Stockholm där han strax innan dådet hade kapat en lastbil som han sedan använde för att meja ner folk med på Drottninggatan i Stockholm. Akilov greps några timmar efter dådet i Märsta i norra Stockholm och har sedan dess suttit häktad.

Säpo säger att de fortsätter utreda omständigheterna kring terrordådet för att kunna identifiera eventuellt fler inblandade gärningsmän.

Källa:
Ytterligare en anhållen efter terrorattack i Stockholm


  • Publicerad:
    2017-04-24 11:45