ENGLAND. Efter att den franska regeringen åter gjort ett försök till att stänga ner den så kallade Djungeln i Calais så kommer nu en ny våg av så kallade ensamkommande ”barn” in i England.

Det råder stort tvivel kring åldrarna på de ensamkommande ”barn” som nu invaderar England. De kommer från den så kallade Djungeln, flyktinglägret som länge orsakat problem för den lilla hamnstaden Calais. Den franska regeringen har efter många om och men nu bestämt sig för att stänga ner lägret och de anklagar England för att vara oetiska som inte vill ta emot barnen till de föräldrar som påstås redan ha flytt över den engelska kanalen.

Bilder på de ”barn” som hittills kommit föreslår att de ljugit om sin ålder men Englands motsvarighet till Migrationsverket, U.K. Home Office, påstår att det inte finns något sätt att se vilken ålder de har innan de kommer dit. De menar också att åldersbestämning genom tandkontroll inte heller går att genomföra eftersom det kräver en förälders medgivande.

I intervjuer gjorda med ensamkommande i England förra året, där man försökte reda ut om de var barn eller vuxna, visade det sig att 65 procent ljög om sin ålder och blev nekade asyl. Den konservativa riksdagsledamoten Ranil Jayawardena uttrycker sig skeptisk:

— Folket kommer att bli överraskade. De förväntade sig unga barn som blir räddade från ”Jungeln” stött av den engelska regeringen med en riktig insats för att hjälpa de värst drabbade. Istället får de reda på att vi hjälpt vuxna personer.

Något som gjort situationen ännu mer absurd är att många av de ”barn” som sökt asyl kommer ifrån Afghanistan, ett land som officiellt inte är i krig. Pakistan håller i nuläget på med att utvisa miljontals afghaner från deras land eftersom de inte har någon laglig rätt att vistas i landet.

Källor:
Calais Invaders and Stupid Englishmen
Mature beyond their years: More fears over real age of ’child migrants’ coming from Calais as facial recognition analysis shows one may be as old as THIRTY-EIGHT


  • Publicerad:
    2016-10-19 21:45