STORBRITANNIEN. Det har skett en lavinartad ökning av transsexuella barn i Storbritannien. Barn så unga som tre år lider nu av könsdysfori och skolorna kämpar för att anpassa sig.

Under det senaste årtiondet så har antalet britter som ansökt om rådgivning angående könsbyte fyrdubblats, med en toppning detta år då man sett en hundra procentig ökning i antalet. Bara på Nottinghams klinik har fallen ökat från 80 till 850 på åtta år.

— Jag tror att samhällsförändringen har varit mycket viktig, samhället är, mycket mer tolerant, mer accepterande och folk som är transsexuella är mera synliga, säger Dr. Leighton Seal som är konsult vid Londons Charing Cross Clinic.

Englands center för transsexuella barn och vuxna, Tavistock Clinic, säger att antalet barn som söker rådgivning har fördubblats bara de senaste sex månaderna. Många av barnen är under tio år, däribland är en tre-åring och tolv stycken fyra-åringar. Englands nationella hälsomyndighet (NHS), som är skattefinansierad, spenderade förra året 50 miljoner kronor på könsidentitetstjänster. Budgeten ser ut att öka till nästa år.

Englands skolor kämpar nu för att bemöta det ökade trycket. Genom att skapa en ”könsneutral atmosfär” och ha ”transsexuella dagar” så hoppas de att folk blir mer medvetna om barnens könsflöde (gender fluidity). Många skolor funderar nu också på att sluta med pojk- och flickuniformer.

Källor:
British demand for sex change procedures booming
Rise in transgender children puts British primary schools under pressure


  • Publicerad:
    2016-07-15 23:35