EU. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hyllade nyligen juden Karl Marx genom att resa en gigantisk staty av kommunisten i den tyska staden Trier.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker reste under förra lördagen en gigantisk staty av kommunisten Karl Marx under ett besök i den tyska staden Trier. Juncker höll därefter ett liderligt hyllningstal till kommunisten på hans 200-års dag.

Juncker avråddes på förhand i ett brev från en grupp amerikanska kongressledamöter från att hylla Karl Marx, där de underströk att Marx kan knytas till mer än 100 miljoner människors död i kommunistiska diktaturer. ”Marxismen är en giftig ideologi som har lett till massakrer, tortyr och slaveri varhelst den har implementeras”, skrev de amerikanska politikerna i brevet.

En grupp parlamentsledamöter från det ungerska regeringspartiet Fidesz ska också ha varnat EU-kommissionen från att hylla Karl Marx, då en sådan hyllning framstår som kränkande och provocerande för många medborgare i länder som tidigare har lidit under kommunistisk diktatur.

En talesman för EU-kommissionen försvarade Junckers hyllning av Karl Marx genom att hävda att det vore att ”förneka historien” om man ignorerade honom.

Källa:
VIDEO: EU-kommisjonens president hyllet Karl Marx


  • Publicerad:
    2018-05-10 07:40