MASSINVANDRING. En film på en ”flykting” som håller ett barn över en eld har blivit viral.

En film som sägs visa en så kallad flykting från Turkiet på väg in till Grekland och vidare i Europa har blivit viral på Twitter. Mannen håller nämligen ett barn över eldrök, till synes i ett försök att få barnet att börja gråta. En kvinna ställer sig dessutom instruerande bredvid barnet och gråter.

De flesta verkar tro att tilltaget är till för att få ett gråtande barn inför västerländska massinvandringsvänliga journalisters kameror.

Det pågår just nu ett propagandakrig över det som händer vid den grekisk-turkiska gränsen. Bland annat uppger medier att en ”flykting” har blivit ihjälskjuten av en grekisk gränsvakt. Enligt den grekiska regeringens talesman Stelios Petsat är dock videon ”fake news”.

Förra veckan annonserade Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan att han öppnar portarna för de 3,7 miljoner syriska flyktingar som befinner sig i landet. Anledningen ska vara striderna i västra Syrien där Turkiet också är inblandat och som tros öka invandringen till Turkiet. Sedan 2016 har Turkiet i utbyte mot miljardbelopp från EU hållit syriska migranter inom sitt lands gränser.

— Vi har inte möjlighet att hantera en ny våg av flyktingar, sade Erdogan i ett tal i det turkiska parlamentet på lördagen.

Enligt vissa källor ska hundratusentals civila syrier vara på flykt från västra delarna av landet mot Turkiet.

Grannlandet Grekland har dock än så länge inte velat öppna sin gräns, vilket lett till våldsamma sammandrabbningar mellan grekiska gränsvakter och invadörer.

Källa:
Turkiet öppnar gränsen mot Europa för migranter


  • Publicerad:
    2020-03-02 18:05