SVERIGE. Efter den senaste tidens händelser på Grönkullaskolan i Alvesta väljer nu några föräldrar att hålla barnen hemma tills att skolledningen kan garantera barnens säkerhet. Några föräldrar har också valt att flytta sina barn till andra skolor.

grönkulla

Nordfront har tidigare rapporterat om hur flickor på Grönkullaskolan i Alvesta ofredats och våldtagits av afrikanska elever på skolan. Trots händelserna valde skolledningen att inte ingripa och lät gärningsmännen gå kvar på skolan tillsammans med sina offer. Ledningen hotade till och med en av de utsatta flickornas förälder med en anmälan och hänvisade till skolplikten då föräldern inte ville skicka sin dotter till skolan för att möta sin förövare.

Under måndagsmorgonen hade någon eller några krossat 24 rutor på skolan och skolledningen gjorde tillsammans med polisen bedömningen om att låta skolan vara stängd under dagen. Polisen misstänker att gårdagens händelser kan kopplas till skolans ignorans kring de övergrepp som skett på skolan.

Efter att skolans rutor krossades och ledningen mottagit hot valde man att flytta de misstänkta gärningsmännen till en annan skola men för en rad föräldrar spelar det ingen roll och många barn kommer nu att byta skola.

En mamma som SVT har varit i kontakt med har valt att byta skola för sina fyra barn som menar att det under en längre tid varit för oroligt på skolan och att hon inte längre känner att det är en säker miljö för hennes barn att vistas i. En annan mamma, Sandra Landin, kikar nu runt på andra skolalternativ då hon är missnöjd med skolledningens hantering av händelserna som inträffat på skolan.

— Vi föräldrar har inte blivit meddelade om någonting utan har fått läsa saker i tidningar och fått höra om de på omvägar. De borde ha frågat oss om hur vi tänker och vad vi kan göra tillsammans, vi föräldrar, lärare, rektor och ledningen, men vi har inte fått frågan, säger hon.

Källor:
Föräldern: Skolan borde informerat oss bättre
Föräldern Therese: ”Vi kommer byta skola”
Nu flyr föräldrarna från Grönkullaskolan


  • Publicerad:
    2015-11-10 10:15