ALVESTA. Under natten mot tisdagen hissades en hakkorsflagga utanför den mångkulturella Änglagårds förskola.

hakkors_alvesta

När personal och föräldrar anlände till Änglagårds förskola på Allbogatan 51 i Alvesta vajade en hakkorsflagga i flaggstången.

— När jag kom till skolan i morse var flaggan redan nerplockad men min kompis, som också har barn på förskolan, såg flaggan när den var upphängd, säger en förälder vars barn går på förskolan.

Händelsen är polisanmäld och flaggan har tagits i beslag av polisen. Händelsen rubriceras som hets mot folkgrupp.

— Vi fick in en anmälan nu på morgonen och upprättat ett ärende om hets mot folkgrupp. Flaggan har även tagits i beslag, säger Henrik Johansson, inre befäl på Kronobergspolisen.

Änglagårds förskola i Alvesta drivs av Stiftelsen Växjö islamska föreningen, som även driver en islamsk förskola i Växjö.

”Förskolan Änglagård är en mångkulturell förskola med barn som har annat modersmål än svenska. Det ger verksamheten tillgång till andra seder och kulturer, som är berikande för alla på förskolan. Vi arbetar efter traditionell förskolepedagogik med stark fokus på läroplanen för förskolan där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet”, skriver man på förskolans hemsida.

Enligt en boende på orten ska det bedrivas annan verksamhet med islamsk inriktning i fastigheten då det ofta kommer ”ett lämmeltåg av araber” till fastigheten från det mångkulturella området Rönnemyr.

Källa:
Nazistflagga hissad på förskola


  • Publicerad:
    2015-11-10 17:00