MASSINVANDRINGEN. En ideell förening har köpt upp mark belägen intill det mångkulturella problemområdet tidigare känt som Rönnemyr. Nu planerar man att bygga en moské på platsen, något som har fått svenskar som bor i närheten att reagera.

rönnedal

Rönnemyr, en av Sveriges så kallade no go-zoner där polisen inte kan upprätthålla lagen.

Det är föreningen Välgörenhets Organisationernas Allians Kaukasus, registrerat på Hagagårdsvägen 4C i Alvesta, som köpt upp mark av kommunen. På platsen planerar man nu att bygga en moské och ett så kallat kulturcentrum.

Under måndagen hölls ett informationsmöte av kommunen där ett 40-tal av de boende i närheten av området deltog och framförde sin kritik mot planerna.

— Jag tycker att det är fel att bygga en moské i en liten by som Alvesta när man ser hur mycket det har inträffat vid moskéer i Sverige innan med mordbränder och skottlossning, säger Arne Karlsson, en av de svenskar som bor i närheten av det planerade moskébygget.

De närboende håller just nu på att samla in namnunderskrifter mot den planerade moskén och Gun Bergman säger att hon kommer att bekämpa planerna in i det sista.

— Det kvittar vilka som hade byggt en samlingslokal där så hade vi protesterat. Vi vill inte ha mer byggnader runt omkring oss, säger hon.

Sverigedemokraterna i Alvesta hade redan under förra veckan fått nys om planerna genom två olika källor och vill nu att kommunen lägger alla korten på bordet gällande planerna. Bland annat om kommunen tänkt att bistå med finansiering och vilka övriga finansiärer är.

Källa:
Protester mot planerad moské


  • Publicerad:
    2017-01-10 19:30