VIDSKEPLIGHET. Nu flyr invandrarna hals över huvud från Grännaforsa utanför Alvesta. Anledningen är att det ska spöka på asylboendet.

SpökhusGrännaforsa

Under tisdagsmorgonen fick Migrationsverket i Alvesta ta hand om 35 utlänningar som vägrade bo kvar på boendet i Grännaforsa jämte det gamla militärområdet Kronobergshed.

— Det är några personer med en stark tro på väsen som har dragit med sig många fler i det här. Det handlar om 35 personer av de 58 som bor i Grännaforsa, säger Magnus Petersson, Migrationsverkets enhetschef i Alvesta.

Enligt invandrarna har det rört sig vålnader kring boendet, brandlarm har startats utan anledning och toaletten spolar utan att någon är där.

— De säger att det spökar sedan en tid och att det är farligt för barnen. Det handlar om att vålnader rör sig i trädgården, att lampor blinkar och släcks utan någon förklaring. De är oroade för barnen och väldigt frustrerade, fortsätter Petersson.

Men främlingarna tvingas troligtvis återvända till Grännaforsa då det inte finns några lediga boenden i närheten. Man ska nu försöka att prata spökflyktingarna till rätta. En av invandrarna menar dock att det som händer är på riktigt och att barnen gråter varje natt.

— Barnen gråter varje natt, vi försöker lugna dem. Det här handlar inte om mardrömmar, säger Hamid Alojaili.

Vidare menar han att de hellre bor i tält än att återvända till Grännaforsa. En del av invandrarna har redan lämnat Alvesta med tåg och är påväg mot Malmö menar han.

— Vi bor hellre i tält än att bo i Grännaforsa. Men på Migrationsverket säger de att det inte finns något annat ställe… Vi är livrädda för att vara där. En del tog tåget till Malmö. Det är bara några få som har stannat kvar i Grännaforsa, säger Alojaili.

Källa:
Spöken skrämmer bort flyktingar från Grännaforsa


  • Publicerad:
    2015-12-29 20:15