Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Flertalet fönsterrutor krossade på Grönkullaskolan i Alvesta

Av Redaktionen, 2015-11-09
redaktionen@nordfront.se

ALVESTA. Händelsen då invandrare trakasserat och även ska ha våldtagit en jämnårig flicka på Grönkullaskolan har väckt starka känslor i staden och under natten till idag krossades 24 fönsterrutor på den mångkulturella skolan.

grönkulla

Under en lördagskväll i oktober antastades två svenska flickor i mellanstadiet på ett disko på en invandrartät skola i Alvesta kommun i södra Småland. En av de utsatta flickornas far försökte förgäves få skolan att vidta åtgärder. Efter att först ha blivit lovad att åtgärder skulle vidtas möttes han senare av likgiltighet – och anklagelser om ”rasism” från hans sida.

— Du ska inte dela upp dem i vi och dom, det finns inget sådant. Vi måste hålla detta på individnivå, ska skolans biträdande rektor ha sagt till pappan.

Dagen efter trakasserierna överfölls de båda flickorna av samma afrikaner och den ena flickan ska då ha blivit våldtagen. När flickans far vägrade låta sin dotter gå till skolan innan afrikanerna avlägsnats från skolan svarade den biträdande rektorn att man har skolplikt i Sverige och att hon i så fall skulle anmäla honom.

Händelsen har väckt starka känslor i samhället och flertalet personer ska ha riktat både kritik och hot mot de båda rektorerna på skolan. Händelsen har även fått stor spridning i sociala medier och många kritiserar skolan och kommunen för deras bristande handlingskraft.

Under natten till idag krossades även 24 fönsterrutor på skolan, något som polisen menar kan ha med de tidigare trakasserierna och våldtäkten att göra.

— Under den gånga helgen har vi jobbat vidare med utredningen om sexuella övergrepp och samtidigt har vi haft samtal med Alvesta kommun om de hot som riktats mot rektorerna. Det har varit oroligt på sociala medier och vi utreder nu om det finns någon koppling mellan händelserna, säger Jonas Eek på Kronobergspolisen.

Alvesta kommun höll under dagen en presskonferens om händelserna och under mötet framkom det även att skolan har övervakningskameror vars material polisen nu ska gå igenom. Skolan har hållits stängd under dagen på grund av skadorna på fastigheten.

Källa:
TV: Grönkullaskolan stängd efter skadegörelse
Så lät det på presskonferensen från Grönkullaskolan


  • Publicerad:
    2015-11-09 18:30