Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Motståndsrörelsen nu registrerat parti

NORDISKA MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den 9 juli beslutade Valmyndigheten att godkänna Nordiska motståndsrörelsens anmälan om registrering av partibeteckning. Processen är dock inte över och har inte varit helt problemfri. Nordiska motståndsrörelsens ledare Klas Lund kommenterar.

Motståndsrörelsen bildar parlamentarisk gren

OFFENTLIGGÖRANDE. Motståndsrörelsen har beslutat att bilda en parlamentarisk gren, ett parti som ska representera organisationens ståndpunkter i val. Nordiska motståndsrörelsens ledare Klas Lund förklarar här varför.

Nationalsocialismen i vår tid

NATIONALSOCIALISM. Motståndsrörelsens ledare, Klas Lund, menar i denna artikel att nationalsocialismen måste anpassa sig till rådande förhållanden, utan att för den skull förlora sin essens.

Insamlingen till Anton Helgesson

MEDDELANDE. Tidigare genomfördes en insamling till förmån för Anton Helgesson som dömdes till fängelse för att ha försvarat sig mot personer med invandrarbakgrund. Här är en uppdatering av läget.

En kritik av boken Röd död

Klas Lund bemöter innehållet i den nyutgivna boken Röd död.

En nordisk front

Denna artikel av Nordiska motståndsrörelsens ledare, Klas Lund, behandlar de nordiska folkens historia och en strävan efter nordisk enighet i framtiden. Artikeln har nyligen publicerats i nummer tre av Finska motståndsrörelsens tidning, Kansallinen Vastarinta

Emil Hagberg frigiven

Nationellt Motstånds ansvarige utgivare frigavs i fredags från fängelset i Skänninge efter att ha avtjänat två månaders fängelse för Hets mot folkgrupp. Organisationskamrater mötte upp vid fängelsegrindarna.

Ett klargörande angående demonstrationen den 10 december

Många har hört av sig och frågat vilken inställning Svenska motståndsrörelsen har till demonstrationen den 10 december och varför organisationen inte finns med som en av arrangörerna. För att undvika ytterligare spekulationer kring dessa och andra frågor kommer här en redogörelse från organisationens ledare Klas Lund.

Status quo ante eller revolution

Till skillnad från SD är Motståndsrörelsen en revolutionär nationalsocialistisk organisation. I denna artikel av Klas Lund nämns några av de saker som skiljer oss från Sverigedemokraterna och andra nationellt sinnade grupper.

Nationalsocialism och djurrätt

Vi får ofta frågor via e-post. En fråga som återkommit då och då är hur vi som nationalsocialister ser på djurrätt. Klas Lund svarar.

Svenska motståndsrörelsen kriminell?

Jesper Olsson, aktivist i Svenska motståndsrörelsen, har gjort en JO-anmälan mot Kriminalvården. Han har under sin tid i fängelse stämplats som medlem i ett ”kriminellt nätverk” och har därför behandlats hårdare än andra fångar. Detta har tidigare drabbat andra aktivister i Motståndsrörelsen, bland annat oskyldigt dömde Niklas Frost.

Pihlström: Bästa träningen en kombination

I helgen genomfördes vårens aktivistdagar i Stockholmstrakten. På lördagen genomförde en del av deltagarna ett fysiskt prov. Detta test har införts för att höja den fysiska nivån hos organisationens aktivister.

Att leva som nationalsocialist

Nationalsocialismen är det ursprungliga, naturliga och vetenskapliga sättet att tänka och se på världen. Det är både en återgång till våra förkristna förfäders sätt att tänka samt en högre insikt om vår plats i kosmos, en högre medvetenhet som vi har lyckats nå genom rasens ansamlade historiska erfarenheter och vetenskapliga upptäckter.

Libyen: Medias förljugna krigshets

Nyhetsrapporteringen från Libyen åskådliggör förljugenheten i vårt eget land. Varje dag sedan några veckor tillbaka matas vi av media med lögner om kriget mellan libyska regeringsstyrkor och rebeller.

Motståndsrörelsen 2010

2010 var främst av allt ett valår för de politiska rörelserna, såväl för de systemtrogna partierna som för det fåtal mindre partier som står i opposition till den nuvarande förstörelsepolitiken. För Motståndsrörelsen, som inte ställde upp i detta val, var det ett år av fortsatt kamp, likt tidigare år – men mycket mer intensivt.

Nationalsocialismen och den reaktionära nationalismen

IDEOLOGI. Den ideologiska sammanblandningen mellan nationalsocialismen å ena sidan och den ”reaktionära” nationalismen å andra sidan utgör ett av de stora problemen för nationalsocialismen och därmed för de nordiska folkens frihet och överlevnad.

Colin Jordan död

Den 9 april avled den nationalsocialistiske ideologen och kämpen Colin Jordan (85) i sitt hem i Harrogate, England. Han var den sista av den gamla sorten och kanske mest känd för sitt budskap om att rörelsen måste vara öppet nationalsocialistisk och att det inte finns några genvägar till seger.

Ödets budbärare

DET VAR TIDIG MORGON den 29 oktober 1914. Soldater och officerare från sjätte bataljonen, 16:e bayerska reservinfanteriregementet hade tagit upp positioner i ett skogsbryn i trakterna kring Ypern i Belgien. Framför dem hade brittiska infanterister grävt ner sig kring ett antal bondgårdar. Det brittiska artilleriet lade skogen under beskjutning och granat efter granat kom tjutande ner och ”splittrade träd som om de var halmstrån”. Plötsligt kom ordern om anfall.

Vanliga frågor

När våra aktivister är ute och säljer denna tidning på gator och torg möter de många människor som ställer frågor om vår kamp. Denna artikel tar upp några av de vanligaste frågeställningarna, både absurda sådana och mer normala.

Att befria sig från Sion

William L. Pierce sade om William Gayley Simpson (1892-1991) att han hade verkat som ”livskraftens sanne tjänare”. Simpson var en man som levde sitt 99 år långa liv i ett osjälviskt strävande, till en början för ”Gud” och ”mänskligheten”, senare för Rasen och dess kommande arvtagare; övermänniskan.

Strasserismen – den inre fienden

IDEOLOGI. En av vår kamps värsta fiende är den inre fienden (inom den s.k. nationella rörelsen). Denna inre fiende har många ansikten och förklär sig i olika ideologiska och politiska skepnader. Vi har valt att benämna hela detta spektrum av mot oss fientliga strömningar med ett generiskt samlande namn: Strasserism.

En varning från svunna tider

”Den som blott vill leva ett behagligt liv, han förtjänar inte att vara till.” Detta citat av Oswald Spengler stöter jag på, när jag bläddrar i professor Herman Lundborgs (1868-1943) väckelseskrift Västerlandet i fara från 1934. Citatet sammanfattar på sätt och vis skriftens budskap: Att vårt materiella välstånd och vårt lättsinne riskerar att leda till vår undergång.

Runstaven i Wutsdorf

”Varulvarna har varit här i natt och lämnat staven. Varulvarna, säger vissa, är förbannade män som av djävulen förvandlats till hälften varg, hälften människa.”

Runstaven i Wutsdorf

Det var Vidar som upptäckte den underliga staven på byns torg den vintermorgonen. Han hade sprungit ut i nysnön för att leka med Radulf, Leonharts son, så fort han hade fått lämna bordet efter frukosten. Trästaven stod där nedstucken i marken i närheten av brunnen nära två meter lång. Utan att tänka sig för ryckte han upp den ur marken och sprang bort med den till Leonharts stuga, där han stötte på Radulfs mor, och ropade: ”Titta vad jag hittade vid brunnen!”

Några funderingar kring islam, västerlandet och den nationella kampen

IDEOLOGI. Idag är det nästan politiskt korrekt att hetsa mot islam och araber. Denna halvt godkända form av främlingsfientlighet anses av den sionistiska makteliten tjäna sitt syfte. Orsaken till detta är den judeo-amerikanska världsmaktens konflikt mot islamistiska krafter i Mellanöstern.

Vem är Amalek?

Purim firas till minnet av judarnas seger över den ariske ädlingen Haman och hans folk för 2500 år sedan i Persien.

Med sveket som vapen

Det är ett vanligt knep, att använda kappvändare i sin propaganda. Desertörer, förrädare och avhoppare används för att svärta ner motståndarsidan. De har en roll att spela och gör det för att rädda sitt eget skinn, för att vinna fördelar och för att tjäna pengar.

Massmedia – ett hot mot det svenska folket och den urgamla svenska rättsstaten

Hela Aftonbladets första och sista sidor var fyllda med bilder på uthängda personer. Inne i tidningen, liksom i DN, SVD och Expressen, upptogs hela tolv sidor med porträttfoton och personlig information om 62 personer varvat med insinuerande och lögnaktiga artiklar.

Länken till det förflutna

Ett folk som inte längre försvarar sitt territorium är ett folk som är dömt att gå under. Ett folk som tvivlar på sin egen identitet, som plötsligt tappar sin vilja till självständighet är ett folk som övergivit sin vilja att leva.

Åter till eldställningarna

Som varje officer vet, så räcker det inte med argument när man behöver hejda en grupp flyende soldater. För att få de svenska männen att börja kämpa för sitt folk kommer det att behövas mycket mer än bara argument.