GÖTEBORG. Efter förra årets flera fall av sexuella övergrepp har nu polisen kommit på en ”lösning”. Mer kameror och fler poliser, helt enligt övervakningssamhällets vilja, ska nu förebygga brott på Kulturkalaset i Göteborg.

Den 16 augusti startar den mångkulturella och sedan tidigare år brottsdrabbade stadsfesten Kulturkalaset i Göteborg. Festen är en blandning av musik, mat, karneval och utställningar. För att försöka förhindra och förebygga brott på årets upplaga satsar nu polisen på kameraövervakning. Man räknar med att cirka 1,5 miljoner personer kommer att besöka ”kalaset” under de sex dagar som den kommer att pågå.

— Med tanke på alla de anmälningar om sexuella övergrepp som har varit, både i riket och utomlands, så har polismyndigheten tagit ett beslut om att använda den lagstiftning som gör att vi kan använda oss av kameraövervakning, säger Jonas Bergqvist som är polisen insatsledare under kalaset.

Kamerorna kommer att vara placerade på Götaplatsen och Kungstorget.

— Om det sker några brott är det där vi tror att det sker, det är där trängseln är störst, säger Bergqvist.

Polisen förnekar sambandet mellan förra årets sex sexuella ofredanden, två våldtäkter och ”kalaset”.

— Min bild är att själva kulturkalaset är en trevlig tillställning och de anmälningar om sexualbrott vi fick förra året skedde på platser som jag inte kan koppla ihop med kalaset, säger Jonas.

Bergkvist tror också att antalet anmälningar kommer att öka under årets upplaga av ”kalaset” då fler är medvetna om problemen med sexuella övergrepp. Med andra ord så menar han att unga flickor och kvinnor som under tidigare år blivit sexuellt ofredade inte varit medvetna om att de blivit ofredande. Han fortsätter:

— Vi räknar med att få fler anmälningar om sexuella ofredanden eftersom fler blivit medvetna om problemet och inte längre finner sig i det.

I programmet för Kulturkalaset finns många mångkulturella punkter, bland annat en fotoutställning med nyanlända ”flyktingbarn” och en utställning om rasbiologins ”hemskheter”. Hela kulturkalaset osar av etablissemangets agenda om att indoktrinera det svenska folket ytterligare om mångkulturen och fokus är att rasfrämlingar ska ses som svenskar.

Källa:
Kameror ska stoppa sexuella övergrepp på Kulturkalaset


  • Publicerad:
    2016-08-10 18:55