FAKE NEWS. Under ett besök i Ungern hävdade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) felaktigt att det inte finns några ”utanförskapsområden” i Sverige.

Gustav Fridolin.

Tidigare i mars besökte utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) Ungern för att bemöta den kritik som landet riktat mot Sverige angående den totalt misslyckade invandringspolitiken. Under besöket blåljög han dock för ungersk media och hävdade att några ”utanförskapsområden” inte existerar i Sverige. Enligt polisens egna statistik finns dock 61 sådana områden.

Fridolin hävdar även att han är ”mycket stolt över Sverige” och att landet är mycket tryggt. När han tillfrågas av en ungersk journalist om varför Sverige har en sämre brottsstatistik än Ungern undviker han att svara på frågan och säger istället att det dödliga våldet är lägre än många andra europeiska länder.

— Jag är väldigt glad och stolt över Sverige. Vi har våra egna problem, precis som alla andra länder. Men att bo i Sverige är väldigt bra. Landets problem är knutna till vår utveckling. Därför är det viktigt att vi kan ta ett betydande internationellt ansvar, säger Gustav Fridolin.

Han passar även på att skryta med att Sveriges befolkning minsann ökar medans många andra europeiska länder har en minskande befolkning. Han nämner dock inte att ökningen i huvudsak består av rasfrämlingar. Fridolin hävdar även att man kan få ett mångkulturellt samhälle att fungera så länge man lyckas med ”integrationen”.

Källa:
Här ljuger Fridolin för ungersk media


  • Publicerad:
    2018-04-01 12:40