INRIKES. En hakkorsfana prydde en husfasad i Göteborg efter att en okänd person utnyttjat ett fotobås för att sprida bilden.

Under fredagskvällen lystes en husfasad i Göteborg upp av en stor hakkorsfana. Detta möjliggjordes av att ett fotobås ställts upp av Göteborgs stad, som är kopplat till en projektor som visar de som låtit sig fotas. Förutom hakkors hade någon även smugit in nakenbilder i det kollage som rullades från fotobåset. Vittnet Tina Hallonsköld berättar:

— Helt vansinnigt. Jag och min vän var påväg hem och satt i busskuren och väntade på bussen när vi fastnade på bildspelet. Min vän tyckte sig se en bild på en stjärt så vi skrattade lite och sen kom denna upp och vi blev så chockade att vi bara satt och gapade i tystnad innan vi blev så vansinnigt förbannade, säger hon och fortsätter:

— Vi blev verkligen jättechockade, det var svårt att förstå vad vi hade sett.

Nu kan dock fotobåset, som placerats ut som en del av projektet ”Julstaden Göteborg”, komma att stängas om något liknande inträffar igen. Birgitta Berglund, som är verksamhetsansvarig, säger att öppettiderna redan begränsats till före klockan 21 som ett resultat av händelsen. Huruvida de begränsade tiderna kommer stoppa hakkorsmannen i framtiden återstår att se.

Källa:
Hakkors och naket på fasad i Göteborg


  • Publicerad:
    2018-12-09 20:00