HUMOR. Efter medias skamlösa uthängning av framträdande medlemmar i Motståndsrörelsen fortsätter hetsjakten på oliktänkande. Nu blåser man upp mindre händelser som klistermärkesklistring och försöker göra dessa till hemska och vidriga nazistiska terroraktioner. Samtidigt som dessa mindre saker blåses upp till enorma proportioner försöker man undergräva polisens arbete och även kleta skit på dem för att de inte jagar de som klistrat upp de hemska klistermärkena.

Klistermärken sätter skräck i Umeå.

Klistermärken sätter skräck i Umeå.

Under minnesdagen för den så kallade förintelsen hade någon roat sig med att sätta upp tre klistermärken från Nordfront på skylten till den Judiska Församlingen i Umeå. Detta smått humoristiska tilltag föll dock inte i god jord hos Carinne Sjöberg, ordförande för den Judiska Församlingen. Hon har upplevt hot och hat förut på grund av att hon är judinna men säger att just detta gjorde henne väldigt illa berörd. Tydligen var klistermärken mot mångkultur något som fick henne att förstå hur Tysklands judar kände sig under självaste kristallnatten.

Polisen larmades och kom omedelbart till platsen, de fotade klistermärkena och såg till att de togs ner. David Helgesson, jourhavande förundersökningsledare vid Umeåpolisen bekräftar att händelsen anmälts och säger att en patrull varit på platsen för ”initiala utredningsåtgärder”. Just nu pågår en utredning gällande hets mot folkgrupp men eftersom det rent av kan vara en fråga om ett tryckfrihetsbrott ligger ärendet hos justitiekanslern. Församlingen kommer att ha ett möte men kommer inte att kunna fortsätta sin verksamhet på samma sätt hädanefter. Säkerheten måste ses över och Carinne säger att ”nazisterna lyckas genom det här med att begränsa oss, och det är sorgligt”.

Skärmdump från VK.

Skärmdump från VK.

Nästa hemska nazistiska terroraktion var ett stort antal klistermärken som satts upp i och omkring Stöcksjöskolan i Umeå. Även detta tilltag skakade om hela Stöcksjö om man får tro självaste SVT. Detta vidriga dåd skedde mot en skola i Umeå som huserar elever upp till årskurs sex. Händelsen är givetvis polisanmäld och skolan har informerat eleverna om allas lika värde och att man inte får klistra upp sådant.

Enligt en lärare på skolan har detta inträffat vid ett tidigare tillfälle och då tog det polisen en helt halvår innan de tog tag i utredningen, så läraren hyser inga större förhoppningar. Dessutom har det delats ut lappar i brevlådor i Stöcksjö. Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsansvarig vid Umeåpolisen säger likt sin kollega David Helgesson att det generellt brukar rubriceras som hets mot folkgrupp men att det kan röra sig om ett tryckfrihetsbrott. Enligt Gustafsson är det dock svårt att gripa någon misstänkt, om inget har sett något.

Skärmdump från SVT.

Skärmdump från SVT.

Men alla i Stöcksjö är inte lika uppgivna som polisen och lärarna. Minna som går i trean tänker starta en motaktion. Hon ska prata med sina lärare och kanske de kan göra egna affischer med budskapet att alla är lika mycket värda och sätta upp dessa på skolan och dela ut i brevlådor. Minna säger själv att klistermärkena är ”jättedumt, man ska inte sätta upp sådana lappar. Alla är lika mycket värda och man ska vara snäll mot alla”.

Skärmdump från SVT.

Skärmdump från SVT.

Nordfront kommer att följa utvecklingen av dessa rafflande nyheter.


  • Publicerad:
    2017-02-04 13:00