UTRIKES. Hillary Clinton försvarade en 41 år gammal man år 1975 för våldtäkt mot en 12-årig flicka. I ett nyligen publicerat ljudklipp hör man hur hon under en intervju under 80-talet beskriver fallet till en journalist och skrattar till flera gånger om hur hon lyckades få mannens straff till blott ett år.

I ett ljudklipp från tidigt 80-tal hör man hur en ung Hillary Clinton skrattar åt ett rättsfall där hon försvarade en 41 år gammal man för våldtäkt på en 12-årig flicka. Mannen som hette Thomas Alfred Taylor var en fabriksarbetare och bekant till offrets familj. Han beskrivs ha lurat flickan till sin bil för att senare våldta henne. Flickan och hennes mor uppsökte sjukhus klockan fyra på morgonen som sedan bekräftade att en attack hade skett. Taylor blev arresterad och krävde senare en kvinnlig advokat som blev Hillary Clinton.

Inspelningarna som är från 1983-1987 var från en intervju av Roy Reed med Clinton-paret för en artikelserie som aldrig publicerades. I ljudklippet så antyder Clinton att hon visste att Taylor var skyldig till brottet. Men hon utnyttjade en juridisk teknikalitet för att sänka mannens straff till blott ett år.

Den då 27 år gamla Hillary Clinton beskriver fallet från 1975 som ”fascinerande” och ”intressant” i ljudklippet. I dokument från rättegången attackerar Hillary flickans trovärdighet genom att beskriva henne som emotionellt instabil och beskriva hur hon tidigare har gjort falska anklagelser. Men det var på grund av en juridisk teknikalitet som mannens straff skulle sänkas.

Åklagaren hade mannens blodiga underkläder som bevis för våldtäkten. Dessa hade skickats vidare till analys, men blodfläcken klipptes där ut och det blodiga tygstycket kastades sedan bort. Åklagaren hade därmed förlorat sitt viktigaste bevis. Hillary Clinton tog underkläderna för vidare analys. Men då det inte fanns tillräckligt med blod fanns det heller inte tillräckligt med bevis. I ljudklippet hör man hur hon skrattar till flera gånger.

Mannen genomgick även ett polygraftest som han klarade sig igenom. Clinton skrattar i ljudklippet och säger att det för evigt förstört hennes förtroende för polygrafer.

Taylor erkände sig skyldig för sexuellt ofredande och fick en dom på ett år istället för en dom på 30 år för våldtäkt. Mannen satt inne mindre än ett år och dog 1992. Hillary Clinton gick vidare med inspiration från rättegången till att hjälpa till att skapa en telefonjour för våldtäktsoffer. Idag stoltserar hon tillsammans med sina anhängare som en kämpe för barns och kvinnors rättigheter. I september förra året hedrades hon även vid Children’s Defense Fund i sitt 40-årsjubileum på Kennedy Center.

Idag är offret 52 år gammalt och lever ensam och frånskild i samma stad där hon föddes. När Newsday intervjuade henne år 2008 satt kvinnan inne för förskingring efter att ha försökt finansiera sitt amfetaminberoende. Hennes livssituation är någonting hon skyller på attacken som skedde när hon blott var tolv år gammal. I artikeln som sedan publicerades beskrivs det att hon inte hyser någon illvilja mot Hillary. Men för Freebeacon kommenterar kvinnan att hon har en djup och bestående fientlighet mot Hillary Clinton, men också för journalisten som felaktigt beskrev att hon inte hade det.

Ljudklippet har senare avfärdats av Hillarys följare som en distraktion från allt hennes arbete för kvinnor och barns rättigheter. Idag uppmuntras Hillary Clinton av olika grupperingar att ställa upp i det amerikanska presidentvalet 2016.

Källa:
Clinton tells of defense of child rapist in newly unearthed recordings


  • Publicerad:
    2014-06-19 09:00