USA. Hillary Clinton skadar det Demokratiska partiet – därför bör hon försvinna. Det säger den tidigare rådgivaren i utrikesdepartementet Marie Harf.

Bild: Valeriy Osipov (CC BY 2.0)

Nyligen har ”feministen” Hillary Clinton anklagat de amerikanska kvinnorna och skyllt på dem för att hon förlorade presidentvalet 2016. Under en försäljningsturné för sin bok ”What happened?” som i mitten av mars förde henne till Indien sade hon att kvinnor röstade emot henne på grund av det patriarkala förtrycket:

— […] en sorts ständigt tryck på kvinnorna för att de ska rösta som sina makar, sina chefer, sina söner, vem som helst som säger åt dem hur de ska rösta, sade Clinton.

Marie Harf var det amerikanska utrikesdepartements rådgivare i kommunikationsstrategiska frågor i kärnvapenförhandlingarna mellan USA och Iran i Barack Obamas administration. Hon sade i sin nya roll som nyhetsresurs för Fox News att Clinton måste sluta komma med ursäkter till varför hon förlorade valet och ”ta en mycket lång semester och lämna det demokratiska partiets framtid till andra människor”.

— Är inte det en konstig analys för att komma från en feminist [dvs Clinton], frågade Fox’ nyhetsankare juden Chris Wallace.

— Jo, det har du rätt i, och hon måste bort, svarade Harf.

— Hon hjälper inte demokratiska partiet, sade Harf och nämner flera andra namn som i genomsnitt har 24 poäng mer i så kallade särskilda val till representanthuset som bland annat genomförs när någon sittande representant avgår.

— Jag tänker inte psykoanalysera varför Hillary beter sig på det här sättet och hela tiden skyller på andra, men så betedde sig aldrig Mitt Romney, John Kerry eller Al Gore. Hennes beteende motverkar möjligheten att locka tillbaka den vita arbetarklassens män och kvinnor i mellanvästern.

Under en insamling på en HBTQ-gala inför valet 2016 sade hon de nu famösa orden ”att man kan lägga hälften av Trumps’ anhängare i vad jag kallar en korg av bedrövliga människor…rasister, sexister, homofober, xenofober, islamofober, ja alla möjliga.”

I sin bok ”What happened?” listar hon allt och alla som bär ansvaret för hennes valförlust; från FBI, hennes demokratiska rival i valet juden Berine Sanders, till ”den ryska inblandningen” som demokraterna fortfarande försöker koppla till Trumps seger.

Källa:
‘Go away’ Hillary, says Obama-era foreign policy adviser


  • Publicerad:
    2018-03-19 20:45