PROPAGANDA. Nu sätter homolobbyn klorna i Medeltidsveckan på Gotland och kvinnan bakom idén menar att ”Mångfald, kärlek och tolerans hör hemma överallt”.

Medeltid

Medeltidsveckan har anordnats på Gotland sedan 1984 och är en festival där de tidsenligt klädda deltagarna kan gå på medeltida marknad, tornerspel, armborsttävlingar och liknande.

Under förra årets festival fick Josefin Alfredson för sig att det skulle vara uppskattat med en regnbågsparad i samband med Medeltidsveckan, något som nu kommer att ske.

— Folk vill ju inte byta kläder från sina medeltidskläder, därför har jag uppmanat alla att klä sig i någon av prideflaggans färger så bildar vi en mänsklig prideflagga, säger hon.

Att ha medeltidskläder är dock inte så viktigt fortsätter hon utan man kan låtsas vara vad som helst, bara man hyllar ”mångfalden och kärleken”.

— Man kan komma i något helt annat, som enhörning om man vill det. Det viktiga är att man vill hylla mångfalden och kärleken, säger hon.

Runt åttahundra personer har anmält sig till paraden på evenemangets Facebook-sida. Vidare menar hon att hon endast mött två negativa kommentarer till spektaklet.

— Jag har bara fått två negativa kommentarer där man ifrågasätter att paraden hör hemma under Medeltidsveckan. Mitt svar till dem är att mångfald, kärlek och tolerans hör hemma överallt, menar Alfredsson.

Källa:
Pridepremiär på Medeltidsveckan


  • Publicerad:
    2016-08-08 20:45