Hennix bild

Nils-Eric Hennix

YTTRANDEFRIHET. Igår förkunnades dom i ett åtal mot Nils-Eric Hennix rörande hets mot folkgrupp. Hennix dömdes av hovrätten i Malmö till böter och villkorligt fängelse. Idag mottog Nordfront ett pressmeddelande om domen som vi väljer att publicera här nedan:

Författaren och opinionsbildaren Nils-Eric Hennix dömdes av Hovrätten i Malmö den 13 juni till 4.800 kr i böter och villkorligt fängelse för att ha redovisat vetenskapliga fakta om intelligens- och karaktärsskillnader mellan olika folkslag. Dessa fakta har publicerats av världens främsta genforskare och andra framstående vetenskapsmän.

Hovrätten ifrågasatte inte sanningshalten i de fakta Hennix publicerat på sin blogg och framfört i ett tal vid sommarlägret Nordisk Vision. Däremot anser Hovrätten att sanningar om skillnader på folkslag inte får nämnas offentligt.

Hennix kommenterar domen på följande sätt:

— Hovrättens dom syftar till att försöka tysta mig och alla andra som vill varna allmänheten för den katastrof som väntar Sverige på grund av massinvandringen och den utomeuropeisk koloniseringen.

Vidare säger Hennix följande:

— Den grundlagsskyddade yttrandefriheten gäller inte i praktiken. Massinvandringen och invandrarna är ”heliga kor” som absolut inte får kritiseras, vilka konsekvenser det än medför och vilka negativa beteenden de än utsätter svenskar för.

Däremot är vi svenska nationalister rättslösa och förföljs av hela etablissemanget. Vi är lovligt byte för förföljelse och bestraffningar bara för att vi har modet att säga vad ”Svensson” tycker, men inte vågar säga offentligt.

— Typiskt är att mitt namn publiceras i tidningar och radio med uppgifter om domen. Däremot publiceras inte namnen på misshandlare, våldtäktsmän, mördare och tjuvar. Kulturmarxist-journalisterna inom massmedia skyddar grova brottslingar som skadar människor, men hänger ut och hetsar mot laglydiga sanningssägare som vill sina landsmäns bästa genom att publicera fakta om massinvandringens konsekvenser, säger Nils-Eric Hennix.

SSU-aren Martin Tunström var den som polisanmälde Hennix för ”hets mot folkgrupp”. Tunström är en stalker som förföljer nationalister och som har polisanmält minst fem nationalister hittills.


  • Publicerad:
    2013-06-14 23:14