UTRIKES. En grupp europeiska identitärer har samlat ihop till en båt som snart ska sjösättas i Medelhavet för att försöka stoppa illegal smuggling av rasfrämlingar till Europa.

Projektet ”Defend Europe” syftar till att handgripligen försvara Europas gränser.

Via projektet Defend Europe har en grupp identitärer och nationellt sinnade européer köpt en båt. Finansieringen har skett med hjälp av så kallad crowdfunding och hittills har man lyckats samla ihop över 100 000 dollar.

Tanken är att man ska sända båten med besättning till Libyens kust för att övervaka de ”ideella organisationer” som sponsras av den judiske mångmiljardären George Soros och som man misstänker samarbetar med kriminella människosmugglar för att illegalt få in rasfrämlingar i Europa.

Gruppen har beskrivit att de tänker dokumentera organisationernas aktiviteter och ingripa så fort de gör något brottsligt samt erbjuda den libyska kustbevakningen sina tjänster. De tänker också förstöra för människosmugglarna genom att bland annat sänka alla deras övergivna båtar de hittar så att de inte kan användas igen.

Så här skriver man på sin hemsida:

Varje vecka, varje dag, varje timme översvämmas europeiska vatten med båtar packade med illegala invandrare. Denna massiva illegala invandring förändrar hela vår kontinent. Vi går miste om vår säkerhet och vår livsstil och det är stor risk att vi européer kommer att bli minoriteter i våra egna hemländer. Vår framtid är under attack.

Just nu har man lyckats nå målet med sin insamling och gruppen meddelar att båten är på väg till Italien där kaptenen och besättningen ska kliva ombord och bege sig mot Libyens kust. Förutom hemsidan kan man följa projektet via Twitter, Facebook och Youtube.


  • Publicerad:
    2017-07-13 18:15