ISLAND. Enligt uppgifter har politiker och allmänheten på Island tryckt på för ett ökat mottagande av så kallade flyktingar.

island

Islands premiärminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson planerar nu att tillkalla ett ministermöte efter att politiker och allmänheten ska ha efterfrågat en större kvot invandrare. För närvarande har Island beslutat att ta emot femtio stycken så kallade flyktingar.

— Jag antar att under tisdagens ministermöte kommer jag att föreslå inrättandet av en särskild kommitté av ministrar för att diskutera problemet [Flyktingströmmen till Europa] och utvärdera hur islänningarna hjälpa till, hur vi kan bidra så mycket som möjligt, sade premiärministern.

Många uppges vilja förstöra Island genom massinvandring och det har genom olika grupper på sociala medier efterfrågats så många som 5000 invandrare. Många uppges även ha erbjudit invandrare en bostad i deras egna hem, bland annat i Facebook-gruppen ”Kära Eygló Harðar – Syrien kallar”.

”Jag skulle vara glad över att ta hand om barn, ta dem till dagis, skola eller varhelst de behöver åka. Jag kan laga mat till människor och visa dem vänskap och värme. Jag kan betala flygbiljetter för en liten familj. Jag kan bidra med min kompetens och hjälpa gravida kvinnor med mödravård”, skriver en islänning på Facebook.

Källa:
Icelanders Want to Welcome Refugees, PM Responds


  • Publicerad:
    2015-09-01 18:45