UTRIKES. Den italienske Lega Nord-politikern Attilio Fontana varnade i en radiointervju för att massinvandringen kommer ”utplåna den vita rasen”, men kom i efterhand att be om ursäkt för sin överlevnadsinstinkt.

I en radiointervju under tisdagen varnade den italienske politikern Attilio Fontana för att massinvandringen från tredje världen på sikt kommer att ”utplåna den vita rasen”. Senare bad han dock om ursäkt för uttalandet och menar att han ”försade sig”.

Attilio Fontana. Foto: Associazione Amici di Piero Chiara (CC BY).

— Vi kan inte ta emot alla dessa asylsökare eftersom vi inte kommer få plats allihop, så vi måste välja. Vi måste bestämma oss för om vår etnicitet, den vita rasen och vårt samhälle ska fortsätta att existera eller om allt det ska utraderas. Det handlar inte om främlingsfientlighet eller rasism, det handlar om att tänka logiskt och rationellt, sa Attilio Fontana i en intervju i Radio Padania under tisdagen.

Fontana är medlem i det invandringskritiska partiet Lega Nord, och kandiderar som guvernör för den italienska regionen Lombardiet. Han har även tidigare varit borgmästare för staden Varese. Senare i intervjun attackerade han även EU, och menade att folket måste göra uppror mot dess liberala invandringslagar:

— Det är helt oacceptabelt att EU kan tvinga oss att ta emot alla de här invandrarna. Det är något som vi måste göra uppror mot. Vi kan inte ta emot alla, för om vi gjorde det så skulle vi inte längre vara oss själva, vi skulle förlora vår etnicitet – för det finns många fler av dem än oss och de är väldigt angelägna att ockupera vårt land, sa han i intervjun.

Hans uttalande väckte stark kritik från de mer politiskt korrekta guvernörskandidaterna, som hävdar att han ger uttryck för en ”farlig populism”. Fontana själv tog även delvis avstånd från utspelet i efterhand, som han kallar ”olyckligt”, och säger att han inte hade för avsikt att ”kränka någon”.

Källa:
Migrants ’will wipe out the white race’, says Italian politician


  • Publicerad:
    2018-01-18 15:00