SIONISM. Att den polske premiärministern hävdade att det även fanns judar som hade en skuld i den judiska myten om ”förintelsen” föll inte i god jord hos judisk makt-rörelsen. Nyligen täcktes Polens ambassad i Tel Aviv med glåpord som ”mördare” och den typen av felvända hakkors som brukas dyka upp på synagogor och moskéer i Västvärlden.

”Hakkors” på Polens ambassad i Tel Aviv. Foto: Israeliska polisen.

Den nationalkonservativa regeringen i Polen har hamnat i konflikt med den internationella judisk makt-rörelsen. Bakgrunden är att man nyligen införde en lag som förbjuder att man skuldbelägger Polen och dess folk för den så kallade förintelsen, När Polens premiärminister Mateusz Morawiecki skulle förklara lagen för en grupp journalister blev inte saken bättre:

— Du kommer inte att ses som kriminell ifall du säger att det fanns polska förövare, precis som att det fanns judiska förövare, ryska förövare likväl som ukrainska förövare. Det var inte endast tyska förövare.

LÄS ÄVEN: Judisk PR-attack mot Polen misslyckas och slår tillbaka på judarna

Att den polske premiärministern räknade upp judar bland andra folkgrupper som anklagats för delaktighet i ett mytologiskt folkmord väckte så stor uppståndelse att han offentligt och via en talesperson tvingades proklamera att han inte på något sätt var en revisionist.

— Premiärministern har kategoriskt och upprepade gånger tagit avstånd från förnekelse av förintelsen – mordet på den europeiska judenheten – likväl som antisemitism i alla dess former. Försök att jämställa de nazistiska tyska förövarnas brott med agerandet av deras offer – judiska, polska, zigenska etcetera – som kämpade för sin överlevnad, bör mötas med ett resolut och kraftigt fördömande, förklarade talespersonen å premiärministerns vägnar.

Men hans offentliga bekännelse till den judiska mytologin var inte nog för vissa judar, då Polens ambassad i den israeliska huvudstaden Tel Aviv under förra helgen utsattes för en klotterattack. ”Mördare”, ska attentatsmännen bland annat ha klottrat och samtidigt försökt spraya hakkors på ambassadens entré.

Israeliska polisen påstår sig nu undersöka vandaliseringen närmare.

Källor:
Polish leader denies being a Holocaust revisionist after blaming ‘Jewish perpetrators’
Swastikas drawn on Polish embassy in Israel


  • Publicerad:
    2018-02-23 18:40