JUDISK AKTIVISM En misstänkt judinna i en judiskt ledd vänstergrupp verkar försöka samla in pengar för att få ut Darrel Brooks som sitter häktad efter attacken mot julparaden i Waukesha.

För lite mer än en vecka sedan körde en svart man in i en julparad i staden Waukesha. Nordfront skrev om dådet dagen efter då det stod klart att fem personer dött. Dödssiffran har sedan dess stigit till sex personer.

Den misstänkte mannen är Darrell E. Brooks, en person som på sociala medier uttryckt att han vill förslava och misshandla vita människor. Brooks är också en rappare som har publicerat låtar som visar att han är en svart nationalist. Många misstänker därför att dådet i Waukesha var en hämnd för att Kyle Rittenhouse bara två dagar tidigare hade friats efter att en jury i grannstaden Kenosha kom fram till att han agerat i nödvärn när han sköt tre kriminella BLM-anhängare förra året.

Betalade borgen bara dagar innan terrorattacken

Förutom att vara en antivit musiker är Brooks sedan tidigare dömd och misstänkt för flera andra brott. The New York Post skriver att han var en dömd pedofil och dessutom är misstänkt för att ha kört på sin ex-flickvän på en parkeringsplats den andra november i år. Enligt Wikipedia var det samma SUV-bil som han körde på sitt ex med som han sedan använde när han attackerade julparaden. Wikipedia listar också brotten han misstänktes för innan julparads-attacken:

  • Second-degree recklessly endangering safety with domestic abuse assessments
  • Disorderly conduct with domestic abuse assessments
  • Misdemeanor battery with domestic abuse assessments
  • Obstructing an officer

Efter att han arresterades för alla dessa brott i början av månaden valde dock rättsväsendet att sätta en låg borgen på bara 1000 dollar så att Brooks kunde försättas på fri fot den 19 november. Det var samma dag som domen mot Rittenhouse kom och två dagar innan Brooks körde in i julparaden i Waukesha.

NGO startar insamling till borgen efter attacken

Förra veckan, alltså efter att Brooks återigen arresterats och nu är misstänkt för att medvetet ha kört in i en folksamling och dödat sex personer, startades flera insamlingar på GoFundMe för att betala hans nya borgen som är satt till fem miljoner dollar.

En insamling som The New York Post uppmärksammade startades av en privatperson, men GoFundMe stängde snabbt ner den. Flera andra insamlingar startades öppet av The Bail Project (TBP) och var uppe ett tag innan den sista togs ner igår efter protester på sociala medier. Åtminstone två av TBP:s insamlingar startades av Holly Zoller som är en av organisationens representanter.

Zoller satte ”Milwaukee Black Lives Matter” och ”Great Lakes Black Lives Matter” som namnet på två av sina insamlingar som finns sparade på Archive.org. Staden Milwaukee ligger tre mil från Waukesha och vid Lake Michigan som är en av ”de stora sjöarna” som den andra insamlingen anspelade på. Förutom den geografiska kopplingen och att TBP var de som betalade borgen åt Brooks innan attacken var den första insamlingen Zoller skapade satt till exakt fem miljoner dollar, samma belopp som Brooks nya borgen ligger på. Den andra insamlingen sattes till fyra miljoner dollar, vilket tyder på att TBP redan sitter på över en miljon dollar som de vill använda för att få ut den antivita terroristen ur häktet.

En genomjudisk NGO

The Bail Project är ett vänsterprojekt som betalar borgen för misstänkta brottslingar i USA. Organisationen skriver under på den antivita konspirationsteorin att svarta i USA är överrepresenterade i brottsstatistiken inte för att de är mer brottsbenägna utan på grund av att de är diskriminerade av det vita majoritetssamhället. När Zoller startade insamlingarna åt Brooks beskrev hon det som en ”motståndshandling mot ett system som kriminaliserar ras och fattigdom”.

Förra året hamnade Holly Zoller ofrivilligt i rampljuset när det avslöjades att hon var kvinnan som körde en lastbil full med kravallutrustning och vänsterextrem propaganda till våldsamma BLM-demonstranter i sin hemstad Louisville. I samband med det avslöjandet framkom också att Zoller är en så kallad antifascist.

Namnet Zoller är ett vanligt namn bland judar även om det också används av tyskar. Huruvida Holly Zoller är judinna verkar aldrig ha klarlagts. Organisationens VD är dock den bekräftade judinnan Robin Steinberg som dessutom grundade organisationen ihop med sin judiske make David Feige som fortfarande är en av TBP:s rådgivare.

TBP:s egna hemsida och uppgifter på sociala medier visar vidare att flera andra judar är eller tidigare har varit verksamma på nyckelpositioner inom organisationen. På TBP:s hemsida listas också Jewish Council for Public Affairs (JCPA) som en av organisationens samarbetspartners.

Två av personerna i det skärmdumpade inlägget syns inte längre på TBP:s hemsida men var listade som medarbetare tidigare i år.

Utöver dessa kopplingar brukar TBP anklagas för att finansieras av den judiske finansmannen George Soros. Sanningen verkar vara att vissa av TBP:s medarbetare (som Dolores Canales) tidigare har finansierats av Soros och att Borealis Philanthropy (som i sin tur finansieras av Soros Open Society Foundation) är en av finansiärerna av TBP.