MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Motståndsrörelsen fick idag kämpa hårt mot den politiska polisen för sin rätt att uttrycka sin åsikt. Uppdatering avslutad

Se Nordfront TV:s livesändning:

Twitterflöde:

Under dagen demonstrerar Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg. Ni kan följa utvecklingen här på Nordfront, via vår Twitter Nordfront live eller via Nordfront TV:s livesändning. Just nu strular ljudet och man arbetar för att lösa problemet.

Polisen tycks ha anvisat väg för demonstrationen och följer tåget.

Uppdatering 12:30

Polisen försöker stoppa demonstrationen, då man menar att det är en ”ordningsstörning”. Detta trots att grundlagen medger att medborgare får demonstrera utan tillstånd från statsmakten.

Uppdatering 12:45

Polisen försöker anvisa plats för en stillastående manifestation, då man menar att demonstrationen ”stör ordningen”. Det har dock inte varit någon ordningsstörning, förutom polisens egna våldsamma försök att stoppa den grundlagsskyddade demonstrationen.

Ett befäl ska vara på väg för att sköta dialogen med aktivisterna på plats, vilket förhoppningsvis löser situationen. Enligt Nordfronts utsända har polisen frihetsberövat aktivister. Expressen skriver att åtta personer har gripits.

”Ett stort polisuppbåd har samlats på Götaplatsen och polisens helikopter hoovrar över Göteborgs centrum”, kan man läsa på Expressen.

Uppdatering 12:55

Polisen har nu förbjudit Motståndsrörelsen att genomföra den grundlagsskyddade demonstrationen. Med batonger och pepparspray hindrade man aktivisterna att uttrycka sina åsikter offentligt, såsom yttrande- och demonstrationsfriheten medger.

På sin hemsida skriver polisen att man ”vid Korsvägen uppmanas demonstranterna av polis att avbryta sin demonstration”, men enligt Nordfronts utsända följdes uppmaningen med ett hot om att gripa samtliga demonstrationsdeltagare om man inte följde den.

Polisen bekräftar också att åtta personer har gripits, misstänkta för ”ohörsamhet mot ordningslagen”.

Uppdatering 13:20

Polisen gick till ny plötslig attack och började att misshandla och brottas med aktivister. Det som utlöste polisens reaktion var troligtvis att en person gick på vägen istället för på trottoaren.

Efter den attacken lät man dock motståndsmännen gå vidare.

Uppdatering avslutad

Demonstrationsdeltagarna har nu börjat att bege sig tillbaka till samlingsplatsen och aktiviteten är avslutad.

Nordfront kommer att återkomma för att sammanfatta vad som hände i Göteborg under dagen, men sammanfattningsvis kan man konstatera att Motståndsrörelsen fick kämpa hårt för sin rätt att uttrycka sin åsikt. Maskerade poliser använde våldsamma metoder för att förhindra detta, då man vid flertalet tillfällen oprovocerat attackerade demonstrationsdeltagarna.

Nordfront avslutar därmed liverapporteringen och tackar alla läsare som följt Motståndsrörelsens aktiviteter i Göteborg under dagen via vår rapportering istället för genom lögnpressen.


  • Publicerad:
    2017-11-11 12:27