GLOBALT EU måste skynda på nya sanktionspaket mot Ryssland, hävdar Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba. Enligt Kiev har EU ”ingen rätt” att tröttna på det ekonomiska kriget mot Ryssland.

Trots att EU:s sanktionskrig mot Ryssland har drabbat globalistunionens egna medlemsländer hårt, samtidigt som Rysslands ekonomi verkar fortsatt stabil, är det ”oacceptabelt” att man tvekar om nya sanktioner. Detta anser Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba, som nyligen pressade EU att skynda på ett nionde sanktionspaket.

— Allt vi hör om är försök att påbörja arbetet med [sanktionspaketets] förberedelser. En sådan situation är totalt oacceptabel, sa Kuleba under en pressträff på tisdagen, som citeras av RT.

— Om ukrainarna inte har tröttnat så har resten av Europa ingen moralisk eller politisk rätt att tröttna, fortsatte han.

Enligt Kyiv Independent tryckte utrikesministern särskilt på att sanktionerna måste slå mot Rysslands vapenindustri, specifikt tillverkningen av missiler och kryssningsrobotar som senaste tiden slagit ut en stor del av Ukrainas elnät.

— Rysslands möjlighet att tillverka nya missiler måste krossas, sa Kuleba.

— Jag uppmanar alla mina kollegor i EU att bortse från allt tvivel och skyndsamt börja sätta ihop nya sanktionspaket. Och gör dem så kraftfulla som möjligt, fortsatte han.