UTSLÄPP En våldsam brand bröt under helgen ut i en depå för linjebussar i orten Potters Bar 21 km norr om centrala London. Elden startade i ett bussbatteri och spred sig till 6 andra hybridbussar under laddning.

Rökpelaren ska ha synts på 18 kilometers avstånd när sju hybridbussar tillhörande företaget Metroline, som driver linjetrafik i London, brann upp på söndagen.

Branden uppges ha uppstått i batteriet till en av bussarna för att sedan ha spritt sig till 6 andra bussar, som i likhet med den första stod på laddning.

Tjock, svart och giftig rök svepte in hela småstaden Potters Bar när ett räddningsteam anlände till olycksplatsen på High Street klockan 14:36 brittisk standardtid.

Räddningstjänsten berättar att deras telefon gick het under flera timmar på eftermiddagen samt att de under ungefär samma period arbetade intensivt tillsammans med polisen med att evakuera området. Ingen ska ha skadats allvarligt vid branden. Många har dock berättat om hosta och andningsproblem orsakade av röken.

Mr Cunningham, som bor i närheten av brandplatsen, berättar för nyhetskanalen BBC:

— Jag hörde plötsligt ett otroligt ljud som lät som ett jetplan och när jag tittade ut genom mitt fönster exploderade en av bussarna i ett hav av lågor.

Folk har på Twitter rapporterat att röken kunde ses i staden St Albans, cirka 18 km bort från de brinnande bussarna.