FRANKRIKE. På den franska ön Korsika varnar nu den nationalistiska milisen ”Korsikas nationella befrielsefront” jihadister och salafister för att försöka etablera IS på ön. Om det skulle ske kommer milisen att svara med bestämdhet och utan någon eftertanke.

flnc

Korsikanska separatister varnar jihadister för att etablera sig på ön.

På den franska ön Korsika finns sedan årtionden den nationalistiska och separatistiska milisen Fronte di Liberazione Naziunale Corsu (FNLC). I sitt 34-åriga krig för korsikansk självständighet har milisen bland annat bombat franska mål och utfört grovt beväpnade bankrån som kallats för “skatter för revolutionen”. År 2014 deklarerade gruppen vapenvila, men lade inte ner sina vapen.

Nu varnar FNLC jihadister och salafister för att ta sig några som helst friheter på ön. I ett meddelande adresserat till muslimer säger milisen följande:

Er medeltida filosofi skrämmer oss inte. Ni ska veta att en attack mot vårt folk kommer att bli besvarat med bestämdhet utan några som helst betänkligheter. Salafister vill tydligt etablera Daesh (IS) hos oss, och för det är vi beredda.

Redan i oktober förra året skickade milisen ut meddelande till ledande muslimer på ön att “ta tydligt avstånd från radikal islamism” och att de skulle kontakta milisen om “ni upptäcker en ökande radikalisering bland ungdomar”.

Källa:
Corsican nationalists warn jihadists of tough response


  • Publicerad:
    2016-07-29 21:40