Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Gata i Gällivare namngiven efter separatist föreslås döpas om

”Samernas särart hotad om de tvingas in i svenska skolor” ”Nej, separatism är rasism!”

Ryssland drar sig ur Finsk-ugriska Folkens Världskongress

SEPARATISM. När Ryssland lämnar finsk-ugriska världskongressen riktar man anklagelser om etnisk uppvigling samt Rysslands-fientlighet mot två europeiska nationer – och mot EU.

Uppgifter: Malcolm X förhandlade med KKK om svart stat

SEPARATISM. Den svarte nationalisten Malcolm X uppges nu ha mött KKK 1961 för att dryfta en vapenvila mellan NOI och KKK, ett samarbete i separationsfrågan samt en svart stat.

Amerikanska universitet: Segregering – en rättighet för icke-vita

ANTIVITHET. På universitet i USA förs en identitetspolitik som kräver rätten för icke-vita till rasligt separerade utrymmen. Denna separation riskerar dock att även orsaka vit separation – ”rasism” alltså.

Kampen om Katalonien går vidare – separatister vann nyval

EUROPA. Gårdagens nyval i Katalonien vanns av separatister. Nu lär fortsatt kamp om regionens vara eller icke vara i Spanien att följa.

Borgmästare vill förbjuda festival för svarta – exkluderar och diskriminerar vita

PARIS. I sommar kommer en festival hållas som främst svarta kvinnor kommer tillåtas besöka. Stadens borgmästare vill nu förbjuda och polisanmäla evenemanget för diskriminering.

Rasfrämlingar kritiserar konstfack för att vara för vitt

KULTURMARXISM. “Konstnärerna” i den så kallade gruppen “Brown island” anser att den vänstervridna högskolan Konstfack är för vit och att det är något som måste åtgärdas.

Korsikansk milis varnar jihadister

FRANKRIKE. På den franska ön Korsika varnar nu den nationalistiska milisen ”Korsikas nationella befrielsefront” jihadister och salafister för att försöka etablera IS på ön. Om det skulle ske kommer milisen att svara med bestämdhet och utan någon eftertanke.

FN: Kataloniens strävan mot självständighet illegitim

SPANIEN. Under helgen har FN:s chef Ban Ki-Moon uttalat sig i spansk media gällande den seger som vanns av de separatistiska partierna i Kataloniens lokalval i september.

Soldater avrättade väljare i Ukraina

UKRAINA. I östukrainska Krasnoarmejsk har ukrainska soldater hindrat folk från att rösta om självständighet för de östra delarna av landet – och skjutit ihjäl minst en person.