DEMOKRATI. Mediamakthavare i Sverige är mycket oroade över att gammelmedias död kommer att innebära politiska förändringar i riksdagen och kräver nu att folket ska betala mer för deras propaganda mot den svenska oppositionen.

Höga chefer inom framförallt den judiska mediakoncernen Bonniers kräver mer pengar från skattebetalarna. Annars är risken stor att den svenska oppositionen till regeringens politik ökar sitt stöd bland folket. Judisk media behövs som en brandkår som kan släcka oppositionella eldar som blossar upp. Framförallt är risken stor för lokala missnöjesyttringar mot regeringens politik.

En Bonnier-medarbetare verkar nu mena att om inte de stora mediekoncernerna får ha en skattebetald journalist i varje by som för fram deras vinkling av politiken och slår ned på oppositionella åsikter så är landet inte längre demokratiskt.

— Staten skulle aldrig säga att det är okej att inte ha råd med brandkår. Politikerna måste ha en säg när lokal demokrati försvinner, säger Jan Axelsson, dagchef på judiskt ägda TV4 i Umeå.

— Kan man pröva konkurrens, varför inte införa en prövning när man vill ta bort journalister? Det handlar inte bara om anställningar och interna mediefrågor. När stöveltrampet ökar på gatorna är den lokala journalistiken lika viktig som att ha ett försvar. Det blir ett försvar för demokratin, säger Axelsson.

— Nu kan vi förlora 140 journalister i ett nafs, under ett supervalår som är historiskt och när vi har tongångar som på 30-talet. Det kan gå lika fort när tidningarna försvinner, tillägger han.

Källa:
”Lokala journalister lika viktiga som brandkåren”


  • Publicerad:
    2014-05-19 17:45