USA. Den judeokristna högern i USA går på högvarv efter att Trump beslutat att de ockuperade Golanhöjderna nu tillhör Israel. Enligt USA:s utrikesminister har Gud sänt Trump till jorden för att frälsa judarna från iraniernas ondska.


Utrikesminister Mike Pompeo intervjuas av den judeokristna kanalen CBN News om Trumps uppdrag att rädda Israel.

Det var under onsdagen – mitt under judarnas folkmordshögtid Purim – som USA:s president Donald Trump gav beskedet att man inte längre kommer att benämna de av Israel ockuperade Golanhöjderna som ”ockuperade”.

Istället är Golanhöjderna numera enligt USA ”Israel-kontrollerade”.

— Det är ett Purim-mirakel! dundrade Israels korruptionsanklagade premiärminister Benjamin Netanyahu efter beskedet.


Hela den judeokristna högern i USA tycks se paralleller mellan Purim – då judarna under ledning av den judiska drottningen Ester slaktade 75 000 perser – och dagens situation där den sionistiska staten lever under skuggan av det persiska rikets antisionistiska efterträdare Iran.

I en intervju med den kristna och sionistiska kanalen CBN News bekänner sig Trumps utrikesminister, den fanatiske och religiöse sionisten Mike Pompeo, till den teorin. När programledaren frågar om det inte kan vara så att Trump ”är upphöjd i en tid som denna, precis som drottning Ester, att rädda judarna från det iranska hotet”, svarar utrikesministern:

— Som kristen tror jag med säkerhet att det är möjligt. Jag är helt övertygad om att Herren är i verket här.

USA är nu det första landet som inte beskriver Golanhöjderna som ockuperade. Israel själva har aldrig hymlat med att han ockuperat bergen från Syrien eftersom man anser sig behöva en buffertzon mellan sig själva och den antisionistiska staten.

Golanhöjderna används bland annat för att bomba den syriska huvudstaden Damaskus, vilket man efter IS-kalifatets fall har börjat göra med en allt tätare regelbundenhet.


  • Publicerad:
    2019-03-23 07:00