MELLANÖSTERN. Under den gångna helgen meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo att man lanserar flera propagandakanaler i Iran som ska ge ”folket” en röst.

De ”folkliga” protesterna i Iran under januari 2018.

Utöver att man skärper sanktionerna mot Iran ytterligare så meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo under helgen att man lanserar en omfattande påverkansoperation mot Iran som ska uppmana befolkningen att göra uppror mot den nuvarande regeringen.

Påverkansoperationen, som innefattar bland annat tv- och radiosändningar, ska enligt Pompeo ”ge det ignorerade iranska folket en röst”. Den är även tänkt att underblåsa oroligheter och stöd för militanta rebellgrupper.

Denna operation dras igång trots att USA:s regering, enligt Reuters, inte ens har tillräckligt med information om Irans regering och att den information man faktiskt har är ”inkomplett eller rent av felaktig”. Att USA nu öppet arbetar för en statskupp i Iran bör vara bortom allt rimligt tvivel.

Som svar på USA:s sanktioner och propaganda hotar Iran med att blockera amerikanska oljetankrar från att passera Hormuzsundet. Irans ledare Ayatollah Ali Khamenei säger också att ”om Iran inte exporterar olja så gör inget annat närliggande land det heller”.

Källa:
Tweet-down to the apocalypse? US recklessness on Iran could trigger ’mother of all wars’


  • Publicerad:
    2018-07-24 13:05