Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

CIA hjälpte Biden att avfärda laptopskandalen som ”rysk desinformation”

Samlade aktivt in underskrifter om att avslöjandet var ”ryskt påverkansförsök” Hjälpte Biden besegra Trump i valet.

Israelisk cyberterrorgrupp avslöjad

Har påverkat val i över 30 länder Kontrollerar över 30 000 botar på flera plattformar Kan hacka både Google-konton och Telegram.

Finland: ”Putin kan ligga bakom Paludans koranbränning”

Saken är ”under utredning” enligt Finlands utrikesminister Finansören Chang Frick förnekar att han är GRU-agent.

Aftonbladet lanserar konspirationsteori om Paludans koranbränning

Antyder att påverkamskampanj från alternativmedia sänkte Sveriges Nato-hopp De misstänkta skyller på varandra.

Ukrainsk påverkanskampanj inför FN-omröstning

PR-kupp gentemot Afrika ”I synnerhet efter dagens missilangrepp måste ni ta ställning.”

Många överklagar valresultatet

En av dem är Valmyndighetens tidigare boss Hävdar att många inte röstade på grund av långa köer Kan röra sig om rysk påverkanskampanj

Valmyndigheten: ”Rysk valpåverkan har redan börjat”

Finns inga garantier att valet inte påverkas Myndigheten för psykologiskt försvar är orolig för regeringsbildningen i höst.

Svenska myndigheter: Nato-motstånd är ”utländsk påverkan”

Säpo och Myndigheten för psykologiskt försvar är oroade Folk online försöker ”bygga upp en bild av risker med ett Natomedlemskap”.

EU ”skolar, engagerar och vägleder” svensk ungdom

Projekt ”ökar ungdomars delaktighet i samhället” Ett annat får svenska ungdomar ”hjälpa utrikes födda att etablera sig på arbetsmarknaden”.

Vitryssland sätter stopp för Sveriges påverkanskampanj – nobbar hundratals miljoner i bistånd

VITRYSSLAND. Utrikesdepartementet beskriver Vitrysslands beslut att inte ta emot pengar från Sverige som är öronmärkta för homolobbyverksamhet och feminism som ”mycket allvarligt”.

Sveriges Radio angriper grupp som inte vill ha samma coronastrategi som regeringen

.CORONAREPRESSIONEN. Journalister på Sveriges Radio har infiltrerat en dold Facebookgrupp som framför kritik mot den förda coronastrategin i Sverige. Gruppens kritik avfärdas som otillbörlig påverkanskampanj.

Vänsterpartiet samlar in pengar för att påtvinga Polen aborter

PÅVERKANSKAMPANJ. Polens konstitutionsdomstol avgjorde nyligen att aborter strider mot landets grundlag. Men nu samlar Vänsterpartiet in pengar för att försöka påtvinga landet aborter ändå.

Politiskt korrekta emojier på gång – inkluderar rasblandning och könsdysfori

KULTURMARXISM. Nästa år kommer över 200 nya politiskt korrekta emojier att lanseras. Ikonerna ska främst normalisera rasblandade par men även könsdysfori.

Act.IL – den israeliska statens favoritapp för att tysta kritiker

JUDISK MAKT. Eric Striker från National Justice skriver om den israeliska appen Act.IL som organiserar judisk makt-troll på Internet för att påverka diskussioner och valprocesser världen över.

SVT sänder påverkanskampanj om sig själva

PROPAGANDA. SVT har låtit ta fram en påverkanskampanj där företaget framställs som de som tillhandahåller ”saklig journalistik” i tider av ”desinformation och påverkanskampanjer”.

Populär deepfaketeknik oroar makten

TEKNIK. En kinesisk app där man kan sätta vilken persons ansikte som helst i vilket sammanhang som helst har blivit populär.

Israel har påverkat val på tre kontinenter i många år

JUDISK MAKT. Facebook har upptäckt israeliska omfattande valpåverkanskampanjer på sin plattform, men är ovanligt förtegna om situationen.

Israels påverkan på valen i USA är ”förkrossande mycket större” än någonting Ryssland har gjort, hävdar juden Noam Chomsky

UTRIKES. Medan USA och deras lydstater inklusive Sverige utmålar Ryssland som hotet mot de fria valen och demokratin i väst, är det i realiteten Israel som utför sådan påverkan. Att anklaga Ryssland för sådant är löjligt, säger Noam Chomsky. Som illustration väljer han hur Israels premiärminister bjöd in sig själv till kongressen 2015 utan att meddela president Obama, och hade fräckheten att kritisera Obamaadministrations politik under sitt tal.

USA lanserar omfattande påverkansoperation mot Iran

MELLANÖSTERN. Under den gångna helgen meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo att man lanserar flera propagandakanaler i Iran som ska ge ”folket” en röst.

Twitter trappar upp påverkanskampanjen mot svenska valet! – Censurerar Nordiska motståndsrörelsens partihemsida

VALFUSK. Det amerikanska företaget Twitter har trappat upp censuren under det svenska valet.

Skiftet – ett intetsägande namn som döljer en smutsig agenda – Del 1: Folkets rörelse?

GRANSKNING. I en ny granskning har Marita Andersson undersökt organisationen Skiftet, som ständigt hetsar mot Nordiska motståndsrörelsen. Vilka är personerna bakom? Vilka kontakter finns? Och framförallt: Vem finansierar kalaset?

Nordeas påverkanskampanj inför valet – det här har hänt

VALSABOTAGE. Radio Nordfront diskuterade Nordeas motiveringar att stänga ner konton tillhörande en legal politisk organisation och vad sådana aktioner innebär för samhället.

Dan Eliasson – Sveriges nya propagandaminister

1984. Vem är egentligen Dan Eliasson och vad betyder hans avsked? Simon Holmqvist försöker reda ut vad hans plötsliga avgång betyder och vilken roll den före detta rikspolischefen kommer att spela under valrörelsen 2018.