ÅSIKTSBROTT. Djurplågaren Tomas Åberg, som ligger bakom Näthatgranskaren, skryter till SVT Västerbotten om att det är tack vare honom allt fler döms för åsiktsbrott i länet. Han uppmanar även folk att skicka in skärmdumpar ifall man ser någon misstänkt tankebrottslighet på nätet.

Djurplågaren Tomas ”Näthatsgranskaren” Åberg uppmanar folk att ange tankebrottslingar till hans organisation. Skärmbild: svt.se.

Det är SVT Västerbotten som uppmärksammar att allt fler västerbottningar döms för åsiktsbrott enligt gummiparagrafen ”hets mot folkgrupp”, något man tillskriver den skattefinansierade organisationen Näthatsgranskaren.

Organisationens boss, djurplågaren Tomas Åberg (750127-0255), håller med om att det är tack vare honom allt fler döms.

— Där får vi nog ta åt oss mycket av äran. Vi började 2017 med att anmäla hets mot folkgrupp på sociala medier och har jobbat upp en bra metod för att göra en riktig komplett polisanmälan så att polisen får ett bra material att jobba med, vilket lett till betydligt fler fällande domar.

För att ännu fler ska kunna lagföras för åsiktsbrott uppmanar han nu medborgare att ange tankebrottslingar till honom direkt.

— Skicka en skärmdump till oss så säger vi om det är hets mot folkgrupp eller inte, eller om vi bedömer att det är hets mot folkgrupp, för vi kan ju inte säga med säkerhet. Sen är det jättebra att anmäla sånt här till polisen, säger Åberg till SVT.

Källa:
Fler i norra Sverige döms för hets mot folkgrupp


  • Publicerad:
    2019-04-17 08:30