ÅSIKTSFÖRTRYCK. I det av de allierade ockuperade Tyskland förbjuds organisationer och evenemang på löpande band. Årets upplaga av den nationella MMA-galan Kampf der Nibelungen upplöstes av polis.

Svensken Marcus Follin, även känd som ”The Golden One”, under Kampf der Nibelungen 2017.

Nordfront har tidigare skrivit om den nationella MMA-galan Kampf der Nibelungen (KdN) som hölls mellan 2013 och 2018 i Tyskland.

Förra årets upplaga förbjöds av tyska myndigheter med hänvisning till att arrangemanget förväntades frekventeras av personer med olämpliga åsikter.

Årets event var planerat att äga rum i lokaler som hör till en motorcykelklubb i Magdeburg, Sachsen-Anhalt, och det hade marknadsförts som KdN:s första show efter att år 2019 års tävling hade förbjudits.

Förra veckan, när galan skulle äga rum, kom emellertid tysk polis oväntat till platsen, gjorde en razzia och upplöste sammankomsten.

Kampsportshemsidan Bloody Elbow, (BE), som intar en starkt ”politiskt korrekt” hållning beskriver hur det ”nynazistiska” MMA-evenemanget ”rätteligen” stängts ner av polisen.

Cirka 140 poliser ska ha deltagit i razzian. Vid polisernas ankomst mötte dem fler än nittio deltagare från tio olika delstater runtom i Tyskland samt även en boxningsring uppsatt och redo att bemannas av tävlande. Poliser konfiskerade ringen och beordrade samtliga besökare att lämna platsen.

BE menar att KdN huvudsakligen riktar sig till ”nynazister” och tysk ungdom på glid och man upprörs över att arrangörerna ”till och med beskriver sig själva” som en organisation för ”unga tyskar som förenar dedikationen till med entusiasmen för sin sport och som inte vill befinna sig under det rådande mainstream-oket.”

”Om oss”- segmentet på KdN:s hemsida, där MMA-galans verksamhetsbeskrivning presenteras, upprör den politiskt korrekta hemsidan ännu mer:

Slaget vid Nibelungen erbjuder därför en scen för alla atleter och idrottsentusiaster som längtar efter ett alternativ till den förhärskande ärolösa och omoraliska tidsandan. Delta, besök våra evenemang eller kontakta andra atleter och bli ett föredöme, så att du kan uppmuntra andra till att vända ryggen till ett system som upprätthålls av förlorare, hycklare och veklingar.

BE betonar att galan traditionellt har sammanfallit med den årliga ”högerextrema” festivalen kallad ”Sköld och Svärd”, som hålls för att fira Adolf Hitlers födelsedag. Man fortsätter:

Hundratals vit makt-personer samlas då för att fira under en helg som kulminerar i en MMA-show utformad speciellt för nynazister och deras supportrar.

Razzian mot och upplösandet av årets MMA-gala Kampf der Nibelungen är det senaste exemplet på Tysklands nedslående på vad man kallar ”högerextremistiska organisationer eller aktiviteter”.

I januari förbjöds gruppen Combat 18 Deutschland, i mars Geeinte deutsche Völker und Stämme och i juni organisationen Nordadler.

Efter att förbudet mot Combat 18 Deutschland hade kungjorts, utförde 210 poliser husrannsakningar runtomkring i Tyskland, vilka inkluderade genomsökande av lägenheter i delstaterna Brandenburg, Hesse, Mecklenburg-Vorpommern, Norra Rhen-Westphalia, Rhenland-Pfalz och Thüringen. Vapen, datorer och ”extremistsymboler” konfiskerades enligt inblandade poliser.

Vänsterextrema organisationer kan däremot räkna med finansiellt stöd från tyska myndigheter.


  • Publicerad:
    2020-10-02 23:30